Sunday, August 11, 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί συναγωνιστές,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΕΠΑΜ θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει τον Φινλανδό δημοσιογράφο Janus Putkonen του www.verkkomedia.org  από τις 17 μέχρι τις 24 Αυγούστου, μετά από πρωτοβουλία και έξοδα του μέλους του ΕΠΑΜ Φινλανδίας Γιώργου Τσακίρογλου.

Το www.verkkomedia.org είναι μία ανεξάρτητη εφημερίδα διαδικτύου, ιδρύθηκε το 2011, με πάνω από 16 εκατομμύρια αναγνώσεις, περίπου 2,6 εκατομμύρια αναγνώστες διαφορετικών ΙΡ διευθύνσεων, 5.500 φίλους στο Facebook και περίπου 8.000 δημοσιευμένα άρθρα και ειδήσεις.

Ο Janus Putkonen ήδη ανακοίνωσε την επίσκεψη στην Αθήνα κατά τρόπο συγκινητικό (μπορείτε να την δείτε εδώ). Η μετάφραση της ανακοίνωσης στα ελληνικά:
«To Verkkomedia ταξιδεύει στην Ελλάδα φιλοξενούμενο από σημαντικότατο λαϊκό κίνημα.
Ως υπεύθυνος τύπου του verkkomedia μού δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να συναντήσω τους πρωτεργάτες και τους αγωνιστές του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στην Αθήνα. Το ταξίδι πραγματοποιείται με την συνδρομή Έλληνα, ο οποίος ζει στην Φινλανδία και ο οποίος μας τροφοδοτεί συνεχώς με πληροφόρηση για την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας.

Ο Έλληνας Γιώργος Τσακίρογλου, κάτοικος Φινλανδίας και συνεχής πηγή πληροφοριών εργάζεται ασταμάτητα ανοίγοντας τις κουρτίνες των παρασκηνίων των ΜΜΕ και ξεσκεπάζοντας τα τρομακτικά προβλήματα που δημιούργησαν οι πλεκτάνες των κυβερνώντων και έφεραν τα τελευταία χρόνια τον ελληνικό λαό σε απόγνωση. Ο ίδιος μετέφρασε και συνεχίζει να το κάνει καθημερινά όλα όσα μας κρύβουν συστηματικά τα ΜΜΕ. Ο Γιώργος πολεμάει για την αλήθεια και την δικαιοσύνη.
Η Ελλάδα και η συνεχής βύθισή της στην απόγνωση είναι πηγή εμπειρίας, μια πάρα πολύ θλιβερή κατάσταση, της οποίας οι αιτίες  είναι πολυσύνθετες. Ο Τσακίρογλου επιμένει στη άποψη, ότι τα προβλήματα και η κατασκευή τους έχουν όνομα κι αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει κάποιος κατάματα.  Αυτά πρέπει να  γίνουν γνωστά και να γίνουν παράδειγμα.
Ένα πρωινό του εφετινού καλοκαιριού δέχτηκα ένα ευχάριστο τηλεφώνημα: «θέλεις να κατέβεις στην Ελλάδα και να επισκεφθείς το ΕΠΑΜ;». Απάντησα αμέσως και χωρίς δισταγμό. Τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή σε μέλος των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ στην Αθήνα τακτοποιήθηκαν στο λεπτό!
Η αναχώρησή μου για Αθήνα θα γίνει στις 17.08 δηλαδή σε περίπου μια εβδομάδα.
Τα μηχανήματα του Verkkomedia είναι έτοιμα και ευχή μου είναι να μπορέσω να συναντήσω αγωνιστές, συναδέλφους δημοσιογράφους και αρχηγούς λαϊκών ανεξάρτητων κινημάτων. Το μέλημά μου είναι να φέρω πληροφορίες από πρώτο χέρι, να γνωρίσω την πραγματική σημερινή κατάσταση του λαού και να χτίσω γέφυρες συνεργασίας και εμπιστοσύνης με παρόμοια φινλανδικά δημοκρατικά και ανεξάρτητα κινήματα.
Φυσικά,  θα ήθελα να βρεθώ στην πρώτη γραμμή διαμαρτυρίας και πορείας για την ελευθερία της Ελλάδας.
Η ανυπόφορη κατάσταση κι ο  καταστροφικός δρόμος της Ελλάδας στην ΕΕ της κρίσης, δείχνουν πεντακάθαρα σε όλους τους ευρωπαίους ότι οι χώρες δεν μπορούν να κυβερνηθούν από την ελίτ των Βρυξελλών αλλά ούτε από τις τράπεζες.
Ο λαός πεινάει και οι πλούσιοι πλουτίζουν. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι και η Φινλανδία έχει μπει στην τροχιά της Ελλάδας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ΜΕ Τ' ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Το πρόγραμμα του Janus περιλαμβάνει εκτός από συνέντευξη του Δ. Καζάκη, επαφές με πολλά μέλη του ΕΠΑΜ, επίσκεψη στην ΕΡΤ και άλλα.
Παρακαλούνται οι συντονιστές πυρήνων και τομέων Αττικής, εάν έχουν προγραμματίσει κάποια δράση στο διάστημα της παραμονής του δημοσιογράφου, να μας ενημερώσουν, έτσι ώστε να οργανώσουμε επίσκεψη.
Για τις Διεθνείς Σχέσεις
Θανάσης ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ

No comments:

Post a Comment