Wednesday, July 30, 2014

Οι πραγματικοί σκοποί του μνημονίου !!!

Οι πραγματικοί σκοποί του μνημονίου


Οι πραγματικοί σκοποί του μνημονίου

 Παναγιώτης Οικονομόπουλος
Είναι οι νεοφιλελεύθεροι υποστηρικτές της τρόικας και της κυβέρνησης τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν τους πραγματικούς σκοπούς του μνημονίου; 

Αυτοί οι σκοποί είναι οι κάτωθι:
 

1. Η αποπληρωμή των δανείων με την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και την υπερβολική μείωση των κρατικών δαπανών ώστε μέσω πλεονασμάτων του προϋπολογισμού να μεταφερθεί ο εθνικός πλούτος και το εισόδημα των ελλήνων στους δανειστές.
 

2. Η υπερχρέωση των Ελλήνων, μέσω της φορολόγησης άνευ εισοδήματος ώστε οι ιδιωτικές καταθέσεις να κατασχεθούν και οι πολίτες να μετατραπούν από αποταμιευτές σε οφειλέτες και η ιδιωτική περιουσία να κατασχεθεί και οι πολίτες από ιδιοκτήτες να μετατραπούν σε ενοικιαστές.
 

3. Οι μισθοί, οι συντάξεις να μειωθούν και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων να καταργηθούν ώστε να αυξηθούν τα δικαιώματα του κεφαλαίου μέσω της αύξησης του κέρδους παραγωγής και δανεισμού από την μείωση του κόστους αυτών των κεκτημένων δικαιωμάτων.
 

4. Ο υπερβολικός περιορισμός των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών, όπως υγεία, εκπαίδευση, κλπ., του κράτους ώστε αυτές να προσφέρονται από ιδιωτικά συμφέροντα με βάση το διαθέσιμο εισόδημα και όχι τις κοινωφελείς ανάγκες των καταναλωτών.
 

5. Η καταστροφή των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω κανόνων που ευνοούν το συγκριτικό πλεονέκτημα και δύναμη των μεγάλων επιχειρήσεων και κεφαλαίου ώστε οι θιγόμενοι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες να μετατραπούν από ιδιοκτήτες και ελεύθερες οικονομικές μονάδες σε υπάλληλους με μειωμένα δικαιώματα.
 

6. Η αποτροπή της παραδοσιακής και σίγουρης αποταμίευσης και επενδύσεων των Ελλήνων στην ακίνητη περιουσία και στροφή αυτών στις καταθέσεις με μικρό τόκο στις τράπεζες ώστε να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου, όπου σε περίπτωση απώλειας κεφαλαίου να το πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες είτε σαν αποταμιευτές είτε σαν φορολογούμενοι.
 

7. Η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας ώστε τα τυχόν οφέλη να κατανεμηθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
 

8. Η ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών οργανισμών ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες μονοπωλιακού κέρδους στο κεφάλαιο σε βάρος των καταναλωτών.
 

9. Η συγκέντρωση της παραγωγής στο μεγάλο κεφάλαιο και πολυεθνικές εταιρείες και μεταφορά της ιδιοκτησίας και διαχείρισης του παραγωγικού και χρηματοοικονομικού κεφαλαίου στο εξωτερικό.
 

10. Η μετανάστευση του ανθρώπινου κεφαλαίου των Ελλήνων στο εξωτερικό σαν αποτέλεσμα της παρατεταμένης ανεργίας του ενεργού πληθυσμού λογω της ύφεσης που το μνημόνιο έχει δημιουργήσει.
 
Όλα αυτά είναι κατανοητά σε όλους τους λογικούς ανθρώπους. Γιατί λοιπόν δεν είναι αντιληπτά στους νεοφιλελεύθερους υποστηρικτές της κυβέρνησης και τρόικας; 

Έχουν μειωμένη ικανότητα αντίληψης λογω βλακείας, ιδεοληψίας η μήπως αρνούνται να παραδεχτούν τα αυτονόητα της κατάστασης λογω δόλου;

No comments:

Post a Comment