Friday, February 13, 2015

Ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστεί αν μιλάμε ή βήχουμε… της Μιχαλούς.

Ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστεί αν μιλάμε ή βήχουμε…

της Μιχαλούς

Μεγάλος ντόρος έγινε για το τίποτα… Δεν ήταν αναγκαίο να συμφωνήσουμε σαν τα καλά παιδιά από το πρώτο Eurogroup… Τι σόι διαπραγμάτευση θα ήταν αυτή, ιδιαίτερα όταν λίγο νωρίτερα, έσταζε «μέλι» το στόμα του Σόιμπλε … «Η Ελλάδα τελείωσε» και άλλα τέτοια «συμπονετικά»!!!

Στην Ευρώπη λέει, όλοι ψάχνουν να βρουν τι πήγε λάθος… Οι FT γράφει μάλιστα «το κείμενο της συμφωνίας που δεν προχώρησε, δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τι ήταν αυτό που απορρίφθηκε την τελευταία στιγμή από την ελληνική κυβέρνηση» Τους αφήσαμε με την απορία τους ανθρώπους. Τόσες μέρες τους λέμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και αυτοί κάνουν ότι δεν ακούνε και επιμένουν στην συνέχιση του. Ήμαρτον!!!

Ο υπουργός δε της Γερμανίας τα πήρε κι όλας διότι οι Έλληνες τα τίναξαν όλα στον αέρα, αφού είχε αποχώρησε από την συνάντηση. Είχε κατά νου ότι πέτυχε τους εκβιασμούς του και ...
ότι το ελληνικό οικονομικό επιτελείο φοβήθηκε και θα έτρεχε να υπογράψει με τα τελεσίγραφα του… Το αντίθετο έγινε με αποτέλεσμα να του τσακίσουμε τα νεύρα. Και όχι μόνο για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και το ότι... με τη στάση βάζουμε όσο να πεις φρένο στη γερμανική φεουδοποιήση της Ευρώπης!!!

Πραγματικά ζούμε τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της ιστορίας μας… 

Και το καλό με αυτό είναι ότι νιώθουμε να έχουμε αξιοπρέπεια που μας εκπροσωπεί μια Κυβέρνηση με ήθος η οποία -ελπίζουμε- ότι δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές μαριονέτες οικονομικών φόρουμ.

Ελπίζουμε ακόμη το ζήτημα για εκείνη δεν έχει μείνει μόνο σε αυτές τις... δύο λέξεις που γίνεται λόγος από τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ: Extend (παράταση του Μνημονίου) και amend (τροποποίηση του Μνημονίου)… Δηλαδή η Ελλάδα διαφώνησε με τη λέξη extend και η Γερμανία διαφώνησε με τη λέξη Amend…

Είναι ώρα η διαπραγμάτευση να βγάλει κάτι θετικό για τους Έλληνες, αλλιώς ας μην βγάλει τίποτα… Ας καθορίσουμε μόνοι μας τις τύχες μας !!!

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ» μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.

No comments:

Post a Comment