Thursday, March 27, 2014

Και κάτι τελευταίο: Σας σιχαθήκαμε...

Και κάτι τελευταίο: Σας σιχαθήκαμε...

Και κάτι τελευταίο: Σας σιχαθήκαμε...Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μιχάλης Τζανάκης 

Χυδαίοι άνθρωποι. Υπαλληλίσκοι αδίστακτοι φέρουν τη χαμέρπεια τους ως λάβαρο ανωτερότητας. Το άλλοθι τους; Είναι, λέει, εκλεγμένοι. Έλαβαν επισήμως εξουσιοδότηση από ΕΣΕΝΑ να σε πεθάνουν, να σε εξευτελίσουν, να σε διασύρουν.

Είναι νομοθέτες. Αποφασίζουν αν ζήσεις ή πεθάνεις, αν χωριστεί η οικογένειά σου στη φυγή της μετανάστευσης, αν θα έχεις το δικαίωμα της περίθαλψης ή της εργασίας. Οι αποφάσεις τους δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Αν δε συμφωνήσεις μαζί τους ότι πρέπει να πεθάνεις, ότι πρέπει να ....
μεταναστεύσεις, ότι πρέπει να πεινάσεις, ότι πρέπει να μείνεις χωρίς εργασία, χωρίς περίθαλψη είσαι παράνομος. Αν διαμαρτυρηθείς για όλα αυτά θα σε δείρουν, θα σε συλλάβουν, θα σε φυλακίσουν.

Είναι ΟΛΟΙ πλούσιοι και σίγουρα πολύ πλουσιότεροι από εσένα. Κι αν δεν είναι θα γίνουν. Δεν αγχώνονται με τα «καθημερινά», τα ταπεινά και ποταπά που απασχολούν εσένα. Τα παιδιά τους δε θα φοιτήσουν στο σχολείο και το πανεπιστήμιο που θα φοιτήσουν τα παιδιά σου.

Είναι φαύλοι, ψεύτες, ανόητοι. Δεν καταλαβαίνουν πού ζουν, γιατί υπάρχουν και αδιαφορούν πλήρως για το τι θα γράψει η ιστορία γι' αυτούς. Ο λόγος τους προδίδει αλογία και η κρίση τους ακρισία. Παίζουν με θράσος με τις λέξεις εκπορνεύοντας το σημαινόμενό τους.

Μιλούν ακατάπαυστα σε «φίλους» τους χειρονομώντας θεατρινίστικα, υβριζόμενοι πανταχόθεν με την ψευδαίσθηση ότι κι αυτή τη φορά θα «τη βγάλουν». Ψελλίζουν ακατάληπτα ξύλινα κλισεδάκια περί «κεντροδεξιάς» και «κεντροαριστεράς», που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν μέσα στην παράνοιά τους.

Αποσείουν τις ευθύνες τους υβρίζοντας και προπηλακίζοντας τους πολίτες που τους εξέλεξαν. Βυσσοδομούν ακατάπαυστα, γλύφοντας τ' αφεντικά τους «μέσα» κι «έξω».

Είναι επηρμένοι κι αγέρωχοι έλκοντας τη γοητεία απ' την πολιτική καταγωγή τους. Όλοι αυτοί είναι «εκφραστές» της σύγχρονης ελληνικής «δημοκρατίας». Είναι οι «σωτήρες»-ολετήρες που γεμίζουν τα παγκάκια στις πλατείες από άστεγους, στοιβάζουν τη δυστυχία στις ψυχές μας, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών τους. Είναι η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία που πρέπει να «σεβαστείς», όπως προφανώς σε σέβεται κι αυτή.

Είναι τα απεχθέστερα πρόσωπα για όλους τους πραγματικά ελεύθερους ανθρώπους. Μας χρησιμοποίησαν και μας χρησιμοποιούν ως άλλοθι για τις αθλιότητες και τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν. Τώρα μοιράζουν «πλεονάσματα» και wi-fi!!!

Δεν ξέρω αν βρω κουράγιο να ξαναγράψω κάτι γι' αυτούς. Μάλλον θα είναι η τελευταία πολιτική επιφυλλίδα που γράφω. Νιώθω τέτοια απέχθεια, αηδία και οργή, όχι για την «ποιότητά» τους, αλλά γιατί και τούτη τη στιγμή που διαλυόμαστε, δείχνουν με το δάχτυλο εσένα κι εμένα.
Σε λίγες εβδομάδες θα ζητήσουν νέα «εξουσιοδότηση» δια της ψήφου μας. Θα προτάξουν «οράματα», μελλοντολογικά σενάρια επιπέδου καφετζούδων και αστρολόγων, ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης και κεντροαριστεροδέξια σύμβολα και ετικέτες «δέντρων», «ποταμών» και προθημάτων με τις λέξεις «δημοκρατία, πρόοδος, κίνημα» κλπ.

Μα την Παναγία σας ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ!!!


Πηγή: το Χωνί

No comments:

Post a Comment