Wednesday, March 12, 2014

Δ.Καζάκης: «Η Ευρώπη θα διαλυθεί και μάλιστα με πόλεμο...»

Δ.Καζάκης: «Η Ευρώπη θα διαλυθεί και μάλιστα με πόλεμο...»

Ο αποπληθωρισμός θα οδηγήσει σε βίαιες εξεγέρσεις...

Η ευρωζώνη οδηγείται σε διάλυση καθώς έχει γονατίσει ο αποπληθωρισμός σοβαρές οικονομίες όπως της Γαλλιας και της Ιταλίας, ενώ για την Ελλάδα η επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα είναι εκτός από θέμα επιβίωσης και θέμα Εθνικής ανεξαρτησίας.


Αυτά υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στην εκπομπή "Πολιτικοί Διάλογοι" της "Θεσσαλίας Τηλεόρασης" την Παρασκευή 7 Μαρτίου το βράδυ. Ακόμη ο κ. Καζάκης προέβλεψε πως είναι πολύ πιθανό η διάλυση της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης να γίνει τα προσεχή χρόνια με τοπικούς πολέμους και η ήπειρος που γνώρισε τους δύο πιο φονικούς παγκόσμιους πολέμους τον προηγούμενο αιώνα να μην αποφύγει έναν τρίτο. Αυτό οφείλεται στη μυωπική ηγεμονική στάση της Γερμανίας η οποία ναι μεν επωφελείται στην παρούσα φάση από την κρίση στην ευρωζώνη, αλλά τελικά αυτό θα την οδηγήσει σε ακόμη περεταίρω συρρίκνωση όταν πιστωθεί από τους λαούς της Ευρώπης τη βίαιη οργή και την αγανάκτηση τους για την αδιέξοδη οικονομική ηγεμονία που επέβαλε.

Μάλιστα σημείωσε πως το αδελφό νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στη Βρετανία έστειλε εθελοντές στο Κίεβο οι οποίοι σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους ότι ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος ξεκινά από την Ουκρανία!

Ο κ. Καζάκης ανέφερε ακόμη ότι η διάλυση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και η αποβιομηχάνισή της ξεκίνησε από το 1962 όταν υπήρξε η πρώτη σύνδεση με την τότε Ε.Ο.Κ. και ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του '80... Στην Ελλάδα και σε όλο το μεσογειακό νότο επιβλήθηκε η λογική της παρασιτικής οικονομίας με επιδοτήσεις για δράσεις μη ανταγωνιστικές προς τους χρηματοδότες εταίρους είτε στον αγροτικό είτε στο βιομηχανικό τομέα κι έτσι ξεχαρβαλώθηκε η εγχώρια παραγωγή.

Για την Ελλάδα το να επιστρέψει σε Εθνικό νόμισμα είναι μονόδρομος όπως και το να επιβάλλει διαγραφή ενός χρέους που δεν είναι βιώσιμο κατά παρόμοιο τρόπο όπως το έπραξαν οι Ισλανδοί και οι Αργεντίνοι...


http://www.youtube.com/watch?v=kwa4

No comments:

Post a Comment