Friday, April 17, 2015

Σόιμπλε:Μας δουλεύει ψιλό γαζί αυτός ο τύπος και καθόμαστε και τον ανεχόμαστε ακόμα;

Σόιμπλε:Μας δουλεύει ψιλό γαζί αυτός ο τύπος και καθόμαστε και τον ανεχόμαστε ακόμα;

Σόιμπλε: Εκταμίευση και χωρίς το 100% των μέτρων από Ελλάδα

 Σχόλιο: Δέστε την ειρωνία και το αλαζονικό ύφος αυτού του "αιμοδιψούς"! Αλλά καλά μας κάνει αυτός ο κύριο, αφού έχει αντιληφθεί, όπως και οι άλλοι όμοιοί του, ότι δεν έχουμε κανενα εναλλακτικό σχέδιο στην αδιαλαξία τους και ότι όσα λόγια ακούγονται από εδώ και από εκεί από τους διάφορους αξιωματούχους της κυβέρνησης, είναι απλά φούμαρα!

 Δηλώσεις Σόιμπλε:

Αν βρείτε χρήματα από Πεκίνο, Μόσχα ή Ουάσινγκτον πάρτε τα, δήλωσε με ειρωνικό τόνο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση - Η Ευρώπη δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να χάσει ένα κράτος-μέλος της, τόνισε - Αιχμή για Βαρουφάκη: «Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος. Όχι ο πρώτος στην παγκόσμια ιστορία»

Αμέσως μόλις οι τρεις Θεσμοί διαπιστώσουν κάποια πρόοδο σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα, θα δώσουμε το «οκ» για να εκταμιευτούν τα χρήματα, δήλωσε την Πέμπτη κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brooking s ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα αν θέλει εκταμίευση, όχι 100% αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Ποτέ δεν ζητήσαμε από την Ελλάδα να ολοκληρώσει το 100% όσων ζητούνται», πρόσθεσε.

Κατά την ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο κύριος Σόιμπλε δήλωσε ακόμα ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά το να ξανακερδίσει την ανταγωνιστικότητά της», όμως, διαπίστωσε πως είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Το ελληνικό πρόγραμμα είναι μακράν το δυσκολότερο» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες τα πήγαν πολύ καλύτερα. Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εφαρμόσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους, είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη είναι αρκετά ισχυρή να χάσει ένα κράτος-μέλος, η απάντηση του κυρίου Σόιμπλε ήταν «όχι».

Ο κύριος Σόιμπλε απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις, επανέλαβε τη θέση του πως αν η Ελλάδα δεν θέλει τα χρήματα, κανείς δεν θα την αναγκάσει να τα πάρει, ενώ είπε ακόμα πως είναι πολλές φορές που, απευθυνόμενος στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να «παίζουν» με τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πολύ.

No comments:

Post a Comment