Wednesday, April 29, 2015

ΗΠΑ: Απαγόρευση σίτισης Αστέγων με Νόμο!

ΗΠΑ: Απαγόρευση σίτισης Αστέγων με Νόμο!

                                                                          



Τριάντα τρεις (33) πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής  έχουν ήδη απαγορεύσει ή σκοπεύουν να απαγορεύσουν τη σίτιση σε άστεγους ανθρώπους και μερικοί Δήμοι από τις πόλεις αυτές, απειλούν  με φυλάκιση, εάν συλληφθεί κάποιος πολίτης  να δίνει έστω και ένα πιάτο φαγητό!

  
Οι νόμοι αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι για την πρόληψη του φαινομένου των αστέγων, κατά το νεοφιλελεύθερο  σκεπτικό, ότι οι  άστεγοι  «επαναπαύονται», είναι  τεμπέληδες και δεν αναζητούν εργασία.

Ενώ παράλληλα, η δωρεάν σίτιση στερεί «κέρδη» από τις «επίσημες» φιλανθρωπικές εταιρείες που παίρνουν κονδύλια από τον προϋπολογισμό, δημιουργώντας μια νέα βιομηχανία από τον πόνο και την ανέχεια που οι ίδιες οι ελίτ δημιουργούν, οι άστεγοι αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες για να είναι χωρίς τροφή και στέγη.

«Οι πόλεις» σκέφτονται ότι κόβοντας την πηγή τροφής, αυτό θα κάνει τους άστεγους να φύγουν μακριά»… .Ναι και  να πάνε στην διπλανή πολιτεία… Να αμέσως πως το σύστημα δημιουργεί εγκληματίες. Η Αλληλεγγύη θα έπρεπε να είναι η απάντηση στο κοινωνικό αυτό φαινόμενο και   όχι η «κλωτσιά» να πάει στον  διπλανό.
 
«Βοηθήστε να σταματήσει αυτή η σκληρότητα» καλούν ανθρωπιστικές οργανώσεις για να σταματήσουν τα σχέδια για την απαγόρευση, δίνοντας τροφή στους άστεγους τώρα! Όμως όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, δύσκολα θα τους ακούσουν επίσημοι φορείς των Πολιτειών.

No comments:

Post a Comment