Tuesday, May 12, 2015

Το 4ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ θα διεξαχθεί στις 11-14 ιουνίου 2015.

Το 4ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ θα διεξαχθεί ίσως στην κρισιμότερη περίοδο από την απαρχή της κρίσης στην πατρίδα μας. Και αυτό γιατί πολύ απλά η νέα συγκυβέρνηση μετά την διαφαινόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων, και τον δημοσιονομικό στραγγαλισμό, φαίνεται να οδηγείται ολοταχώς στην σύναψη μιας λύσης - πακέτου εν μέσω καλοκαιριού, όπου,  αν δεχτεί νέα δανειοδότηση, θα περιλαμβάνει  νέα μνημόνια, και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας δηλαδή πλήρη συνθηκολόγηση με τους εταίρους - εκβιαστές.

Ένα ζοφερό και αχαρτογράφητο μέλλον για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, που θα παρουσιαστεί ως «Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Εξέλιξη», κατά τα γραφόμενα στο περιβόητο γράμμα του κ. Τσίπρα προς την κ. Μέρκελ τον Μάρτιο του 2015.

Γι' αυτούς του λόγους το 4ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ αποκτά  καίρια σημασία τόσο για την πορεία του Μετώπου αλλά κυρίως για τον ρόλο που καλείται πλέον να διαδραματίσει σε αυτή την δραματική περίοδο για την χώρα μας.

Από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν αναμονές και πισωγυρίσματα. Το ΕΠΑΜ συγκροτήθηκε και οργανώθηκε ως κοινωνικοπολιτική συμμαχία, για να  συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού. Ο αγώνας του είναι κατ'εξοχήν απελευθερωτικός. Είναι αγώνας εθνικός και ταυτόχρονα κοινωνικός, αφού φιλοδοξεί ν' απελευθερώσει την χώρα από κάθε ξένη και ντόπια εξάρτηση, από κάθε τυραννία, προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας.

Γι' αυτό εγκαινιάζοντας τον προσυνεδριακό διάλογο στην πορεία προς το 4ο Συνέδριο, καλούμε όλα τα μέλη και τις οργανώσεις του Μετώπου να ανοιχτούν όσο το δυνατόν ευρύτερα στην κοινωνία, για να επιτύχουμε όλοι μαζί την πιο πλατιά και ανοικτή επικοινωνία όχι μόνο με τους φίλους του ΕΠΑΜ, αλλά και με όλους αυτούς που γνώρισαν - ή θέλουν να γνωρίσουν το Μέτωπο - και να παλέψουν ενάντια στην συνεχιζόμενη κατοχή της χώρας μας και τον εξανδραποδισμό του λαού μας. Έτσι θα επιτύχουμε ο πολιτικός διάλογος να μην είναι μόνο υπόθεση των μελών και φίλων μας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Τα κεντρικά όργανα του ΕΠΑΜ προτρέπουν τους πυρήνες και τους Τομείς να οργανώσουν για τους λόγους αυτούς πολιτικές διασκέψεις, όπου ανοικτά και δημόσια να τεθούν στον διάλογο όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Αθήνα 7/5/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ,

No comments:

Post a Comment