Tuesday, May 19, 2015

Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας στις ΗΠΕ? (Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης), του Θεόδωρος.

Ακριβώς αυτό ήταν το ζητούμενο εξ' αρχής, οι "ΗΠΕ".
Όπου όλοι θα είναι δουλικά για να περνάνε καλά οι λίγοι.

Και η Ελλάδα? τι ρόλο θα έχει η Ελλάδα σ'αυτό το μόρφωμα?

Οι Έλληνες θα γίνουν τα γκαρσόνια και οι καμαριέρες (μέχρι εκεί και όχι πιο πάνω) του ακριβότερου πλέον (μετά την ομοσπονδοποίηση) τουριστικού προορισμού (βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου (για την συνταξιοδότηση δηλαδή) όλου του πλανήτη και πρώτα πρώτα για τους σανδαλο-καλτσο-φέροντες γερμανούς, ολλανδούς, δανούς κλπ μεγαλοσυνταξιούχους.
Το Active and Healthy Ageing (Ενεργή και Υγιής Ηλικίωση - Γηρατειά) ήδη ξεκίνησε δυναμικά στην ευρώπη.  Πάνω σ'αυτό το κόνσεπτ, η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει ενεργοποιήσει μία τεράστια προσπάθεια δημιουργίας ενός καινούριου τομέα της οικονομίας που λέγετε Silver Economy δηλαδή, Ασημένια Οικονομία, δηλαδή η οικονομία των ασημένιων (άσπρων) μαλλιών.

Εμάς μας προορίζουν λοιπόν για έναν τουριστικό προορισμό ύψιστου επιπέδου.

Έχουμε βλέπετε το καλύτερο οικόπεδο στον κόσμο, με τις ασφαλέστερες παραλίες, με θάλασσες και θαλάσσια τοπία (αλλεπάλληλα νησιά, ακτογραμμές κλπ) ιδανικά για ιστιοπλοΐα, με βουνά ιδανική για χειμερινά σπορ, ατελείωτη βιταμίνη D από την αστείρευτη ηλιοφάνεια και την πιο ήπια και φιλόξενη προς τον άνθρωπο φύση.

Όποιος έχει ταξιδέψει σε άλλους δήθεν υψηλούς τουριστικούς προορισμούς ή απλά έχει ενημερωθεί λίγο για αυτούς μέσω διαδικτύου καταλαβαίνει τι λέω.  Δεν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα τύπου Κατρ(μετά την ομοσπονδοποίηση)ίνα στις ΗΠΑ, κροκόδειλους στην αυλή τύπου Φλόριντα και Αυστραλίας, τσουνάμι τύπου Πουκέτ, δηλητηριώδη φίδια και αρθρόποδα τύπου λατινικής αμερικής κάτω από το κρεβάτι και όπως είπα παραπάνω, σε όποια παραλία και να βρεθείς, ότι ώρα της μέρας ή νύχτας να 'ναι, κάνεις τις βουτιές σου χωρίς να σκέφτεσαι καρχαρίες, μέδουσες, ρεύματα, παλίρροιες και τοξικά (βλέπε το σούπερ ανταγωνιστικό βιομηχανικά νησί του Ταιβάν), ούτε έχουμε γκρίζο ουρανό από πάνω με μία καφετιά σούπα για θάλασσα από κάτω μέσα σε έναν αχανή ορίζοντα για να κάνουμε ιστιοπλοΐα (βλέπε ολλανδία).

Φυσικά το πολύ υψηλής προστιθέμενης αξίας αυτό "προϊόν" που λέγεται Ελλάδα έχει και ένα "κερασάκι", ένα Πολύ Μεγάλο Μπόνους πέρα από όλα τα παραπάνω, είναι ενεργειακά και γεωπολιτικά κορυφαίο.  Οπότε όλοι το λιμπίζονται και επι πλέον το θέλουν... Τσάμπα.

Είπαμε, είναι το καλύτερο οικόπεδο στο κόσμο, μαγαζί γωνία, άσε που σου προκαλεί και ανατριχίλα (ακόμη κι αν είσαι ψυχρόαιμος βορειοευρωπαίος) κάθε φορά που συνειδητοποιείς ότι πατάς σε πραγματικά αρχαία χώματα φορτωμένα με ιστορία, τέχνες και φιλοσοφία που παρέλαβαν τον πρωτόγονο ως βελανιδοφάγο και τον παρέδωσαν ως Άνθρωπο.

No comments:

Post a Comment