Saturday, May 23, 2015

Τρέχουσες ειδήσεις με σημασία!

Τρέχουσες ειδήσεις με σημασία!



 
Θεσσαλονίκη: Τέσσερις βιοτεχνίες βάζουν λουκέτο καθημερινά

Εκμηδενίστηκαν τα διαθέσιμα του Δημοσίου

Μόλις 796 εκατομμύρια ευρώ είχαν απομείνει στον λογαριασμό διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου στο τέλος Μαρτίου όπως προκύπτει από το τριμηνιαίο δελτίο δημοσίου χρέους που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στο τέλος Δεκεμβρίου του 2014, τα διαθέσιμα ήταν 2,574 δισεκατομμύρια ευρώ που σημαίνει ότι στο πρώτο τρίμηνο, δαπανήθηκαν περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες. Δεδομένου ότι τα στοιχεία αφορούν στο τέλος Μαρτίου, εκτιμάται ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Η ασφυξία στην οποία έχει υποστεί η ελληνική οικονομία, αποτυπώνεται έντονα στα στοιχεία του τριμηνιαίου δελτίου για το χρέος. Η Ελλάδα εμφανίζεται στο πρώτο τρίμηνο να έχει εξοφλήσει χρέος άνω των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς το συνολικό ποσό των οφειλών έχει περιοριστεί (στις 31 Μαρτίου) στα 312,7 δισεκατομμύρια ευρώ από 324,127 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2014.

Αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ του ορίου από τον ELA

Στην απόφαση να αυξήσει το όριο για τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA κατά 200 εκατ. ευρώ προχώρησε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πλέον το συνολικό όριο αυξάνεται στα 80,2 δισ. ευρώ. Το θέμα του κουρέματος των ενεχύρων μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.
=============================================================
Τέσσερις βιοτεχνίες βάζουν καθημερινά λουκέτο στη Θεσσαλονίκη

Σε 538 ανέρχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 19 Μαΐου, γεγονός που, όπως επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ,σημαίνει ότι καθημερινά βάζουν «λουκέτο» τέσσερις επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά στις προωθούμενες αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ κάνει λόγο για νέα αδιέξοδα στην αγορά και σημειώνει: «Είναι απαράδεκτο, εν μέσω τουριστικής σεζόν, να συζητιούνται αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ για τον τουρισμό και την εστίαση». Προτρέπει μάλιστα την κυβέρνηση να αναζητήσει άλλους, πιο δημιουργικούς τρόπους για την αύξηση των δημόσιων εσόδων. 

Αύξηση εισροής μεταναστών στην Πρέβεζα κατά 215,49%

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης εισροής μεταναστών πανελλαδικά, καταγράφεται για το πρώτο τετράμηνο του 2015 στο Νομό Πρέβεζας. Γεγονός που θέτει σε επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές και δημιουργεί αυξημένες ευθύνες στις αρχές ( αστυνομία και λιμεναρχείο) οι οποίες είναι επιφορτισμένες με το έργο της φύλαξης της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2015 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα στο Νομό Πρέβεζας 224 αλλοδαποί, την ώρα που στον ίδιο χρόνο το 2014 συνελήφθησαν μόλις 71.

 Καταργούνται 11 αστυνομικά τμήματα

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριου Τσακνάκη καταργούνται 11 αστυνομικά τμήματα στην Περιφέρεια της χώρας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ καταργούνται οι κατωτέρω υπηρεσίες της ελληνικής Αστυνομίας:

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ροβιλίστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πορταριάς, Αγριάς, Πτελεού, Αργαλαστής και Τσαγκαράδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Γαυρολίμνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Παλαίρου και Μύτικα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Μαλεσίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Γρανίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ερυθρών και Δόμβραινας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Μαρμαρίου, Αμαρύνθου και Πολιτικών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Βυτίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Ερμιόνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξηροκαμπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.


Με κινητοποιήσεις απειλεί η ΠΝΟ

Εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, τους συναρμόδιους υπουργούς και τις εφοπλιστικές ενώσεις αποφάσισε να στείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα «θεμελιώδη, δίκαια και χρονίζοντα» αιτήματα του κλάδου, κυρίως η υπογραφή και τήρηση ΣΣΕ για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2015, η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τους ναυτεργάτες, η ανακούφιση των συνταξιούχων από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων και η αποκατάσταση της φορολόγησης των ελλήνων ναυτεργατών.

Ψάχνουν κτηνίατρο οι κτηνοτρόφοι στην Ελασσόνα

Για εγκατάλειψη κάνουν λόγο οι κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας εξαιτίας της υποστελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στο δήμο, που όπως επισημαίνουν λειτουργεί μόνο με έναν κτηνίατρο. Ωστόσο, οι ανάγκες της περιοχής είναι ιδιαίτερα αυξημένες και ο μοναδικός υπάλληλος της υπηρεσίας είναι επιφορτισμένος και με μια σειρά άλλων διοικητικών εργασιών στο γραφείο, γεγονός που εμποδίζει την άσκηση του επαγγέλματος του. Προσλήψεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους κτηνοτρόφους της Ελασσόνας.
Στερεύουν τα νοσοκομεία από αντικαρκινικά φάρμακα


Χωρίς φάρμακα για τους ογκολογικούς ασθενείς μένουν κάθε λίγο τα ράφια των φαρμακείων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι ελλείψεις αποδίδονται κυρίως στα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τις προμηθεύτριες εταιρίες και βάζουν σε περιπέτεια όσους ασθενείς δεν βρίσκουν έγκαιρα τα φάρμακα για την χημειοθεραπεία τους. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο του προστάτη και καρκίνο του πνεύμονα, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας έλλειψης σκευασμάτων στο «Θεαγένειο». Το φαινόμενο οι ασθενείς να παίρνουν συνταγή από γιατρό του νοσοκομείου και να αναζητούν το φάρμακο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ συχνό.

 Σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Λάρισας
Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του Νομού Λάρισας, όπου υπάρχουν ελλείψεις σε οχήματα, προσωπικό και πόρους, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα τέσσερα από τα πέντε Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στο νομό (Τύρναβος, Φάρσαλα, Αγιά, Γόννοι) υπάρχει μεν επάρκεια οχημάτων αλλά όχι πληρωμάτων. Αντιθέτως, στη Λάρισα, υπάρχει καλύτερη εικόνα στο προσωπικό, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα οχήματα, λόγω παλαιότητας. Το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν για παράδειγμα, προκύπτει μία ανάγκη διακομιδής περιφερειακά της Λάρισας και στην περιοχή ευθύνης των Κέντρων Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, τα ασθενοφόρα, αν και διαθέσιμα, δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν, οπότε θα πρέπει η Λάρισα να καλύψει το κενό, ή, σε διαφορετική περίπτωση επιστρατεύονται ΙΧ, όπως συνέβη δύο φορές πρόσφατα, προκειμένου να μεταφερθούν οι έχοντες ανάγκη.

Έκλεισε η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης λόγω έλλειψης γιατρών

Κλειστή για νοσηλεία είναι από χτες η Ψυχιατρική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης λόγω έλλειψης γιατρών! Στην εν λόγω κλινική (που είναι η μοναδική Ψυχιατρική στη Δυτική Μακεδονία) υπάρχουν μόλις δυο γιατροί, που επί τόσους μήνες καλύπτουν όλα τα (βαριά πολλές φορές) περιστατικά, ενώ είχαν ενημερώσει σχετικά με το μείζον αυτό πρόβλημα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εδώ και έναν περίπου μήνα, αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση!  Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην Ψυχιατρική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια νοσηλεύονται πολύ περισσότερα περιστατικά, ειδικά μετά από εισαγγελική παραγγελία, κάτι που σημαίνει πως δημιουργείται, πλέον, τεράστιο πρόβλημα, καθώς δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη εισαγωγή.


No comments:

Post a Comment