Friday, June 19, 2015

Φτάνει πια! του Όθωνα Κουμαρέλλα.

Φτάνει πια!

του Όθωνα Κουμαρέλλα
Μετά και τη σημερινή διαπίστωση του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων στο γιούρογκρουπ, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της φυγής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες (μόνο σήμερα -18/6- 1 δις ευρώ), με τη ταυτόχρονη μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων του δωσιλογισμού σε στημένα συλλαλητήρια υπέρ του ευρώ, όλα τα ενδεχόμενα και μάλιστα τα πιο επικίνδυνα από αυτά είναι ανοικτά.
Η εποχή των ατέρμονων συζητήσεων και υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων έχει παρέλθει οριστικά. Μπαίνουμε σταδιακά στην περίοδο των έργων από την πλευρά των δανειστών, με ό,τι δραματικό αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τη μεγάλη -«βουβή» και υπομένουσα καρτερικά- πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ενώ τα συλλαλητήρια υπέρ της εδώ και τώρα υπογραφής της συμφωνίας για να μην κινδυνεύσει η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι η πρώτη τροχιοδεικτική βολή ενάντια στο μόνο επιχείρημα που απέμεινε στην κυβέρνηση, ότι δηλαδή στηρίζεται στην πρόσφατη λαϊκή εντολή και τη δημοκρατική βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για «σκληρή» διαπραγμάτευση και «έντιμη»...
συμφωνία με τους δανειστές, η σημερινή δραματοποίηση από την πλευρά τους με τον ορισμό έκτακτης Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα, προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Πολύ σύντομα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του «έκαψε» το σύνολο των χαρτιών που είχε στα χέρια του και τώρα βρίσκεται μπροστά στο πλήρες αδιέξοδο της στρατηγικής του.
Ή θα οδηγηθεί άμεσα στην πιο ταπεινωτική για τον ίδιο και καταστροφική για το λαό συμφωνία, είτε «αμυνόμενος» προκειμένου να κρατήσει τα προσχήματα στο εσωτερικό του κόμματός του θα πέσει κάτω από το βάρος ενός bank run, μιας έκτακτης και αναγκαστικής επιβολής ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων και μιας τεχνητής πλην έντονης και εκτεταμένης κοινωνικής αναταραχής γεμάτης με πληθώρα από προβοκάτσιες, ακόμη και στα εθνικά μας ζητήματα, για να ακολουθήσει η οριστική και μη αντιστρεπτή πλέον παράδοση στους επικυρίαρχους μέσω μιας κυβέρνησης γερμανοτσολιάδων, δήθεν εθνικής ενότητας.
Τώρα είναι η ώρα για κάθε δημοκράτη και πατριώτη να μη φοβηθεί και να μην υποκύψει στις σειρήνες του εμφύλιου διχασμού και της εθνικής προδοσίας.
Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να βροντοφωνάξουμε: Φτάνει πια!
Τώρα είναι η ώρα για την πλήρη και οριστική ρήξη με το καθεστώς και τα ποικιλώνυμα δεξιά, ή αριστερά στηρίγματά του στο εσωτερικό της χώρας.
Άμεση μονομερής διαγραφή του παράνομου χρέους με ταυτόχρονη αποχώρηση από το ευρωενωσιακό πλαίσιο με δική μας βούληση και με βάση το σχέδιο που το ΕΠΑΜ έχει επεξεργαστεί και παρουσιάσει.

No comments:

Post a Comment