Tuesday, June 23, 2015

Ο Λαός σώζει, δεν σώζεται. του Γιώργου Χαραλαμπίδη.

Ο Λαός σώζει, δεν σώζεται.

του Γιώργου Χαραλαμπίδη
Από την στιγμή που ο άνθρωπος αντιλήφθηκε την αξία, της συνεννόησης με τον συνάνθρωπο, της από κοινού προσπάθειας και συνεργασίας, δρομολόγησε τη ζωή του μέσα από την θέσμιση ομάδων και συνόλων.
Η Οικογένεια είναι μια απ’ αυτές. Ο Λαός μια άλλη.
Το γιατί, η ανθρώπινη ομάδα είναι το καλύτερο, το χρηστικότερο εργαλείο, η καλύτερη και απολαυστικότερη μέθοδος για να πραγματωθεί ένα έργο, μικρό ή μεγάλο, δεν θα αποτελέσει αντικείμενο αυτού του άρθρου. Στο κάτω - κάτω είναι προφανές! Και βέβαια υπάρχουν έργα, που δεν πραγματώνονται από τις ομάδες. Γεννιέσαι και πεθαίνεις μόνος! Έτσι περίπου αναγεννιέσαι στον χώρο της συνειδητοποίησης! Αλλά γιατί να ζεις μόνος;
Το πώς και το γιατί οι ανθρώπινες ομάδες γίνονται θεσμός, αξίζει να το σκεφτεί κανείς.
Η βασικότερη ανθρώπινη διαίρεση, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, είναι αυτή της γραμμής της εξουσίας.
Αυτή ορίζεται με βάση το συμφέρον της ομάδας «ελίτ».
Ξεκινώντας από την αρχή:
Η ανθρώπινη συμπεριφορά που περιγράφεται με τη λέξη βία, ήταν απ’ ανέκαθεν μια...
δυνατότητα, που υπό κάποιες συνθήκες δημιουργούσε διαιρέσεις. Θυμηθείτε τους δούλους στην αρχαιότητα, που προέρχονταν, όπως αναφέρεται, από τους ηττημένους των πολεμικών αναμετρήσεων. Αλλά θυμηθείτε και τους δούλους της αποικιοκρατίας. Λεηλατήθηκε κυριολεκτικά η Αφρικανική ήπειρος όταν τα παιδιά της πουλιόνταν στα σκλαβοπάζαρα.
 
Η ανθρώπινη συμπεριφορά που περιγράφεται από τη λέξη υποκρισία, και τη λέξη απάτη, είναι μια άλλη δυνατότητα διαίρεσης των ανθρώπων σε ομάδες. Εδώ δεν επικρατεί ο δυνατός, αλλά ο πονηρός. Θυμηθείτε την Τροία. Δεν την άλωσε η δύναμη των όπλων, αλλά η δύναμη της πονηριάς. Παρατηρείστε τον μύθο του Σαμψών και της Δαλιδάς πόσο συχνά πραγματώνεται στον σύγχρονο κόσμο μας. Θυμηθείτε την διείσδυση στην Κίνα με όπιο και διαφθορά, της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, και στη συνέχεια τον πόλεμο των Άγγλων και των Γάλλων με τον Κινέζο Αυτοκράτορα.
Η ανθρώπινη συμπεριφορά που περιγράφεται από τη λέξη αδιαφορία, είναι η καθαυτή συμπεριφορά διαίρεσης. Οι δύο παραπάνω συμπεριφορές έχουν σαν βάση τη συμπεριφορά αυτή. Αδιαφορούν για την τύχη των θυμάτων τους! Αλλά η αδιαφορία σαν συμπεριφορά, είναι τόσο ανθρωποβόρα, που αρκετές φορές σαν άλλη αρρώστια, κάνει τους γονείς ν’ αδιαφορούν για τα ίδια τους τα παιδιά! Έτσι η αδιαφορία της ομάδας για τα μέλη της, οδηγεί πολλά απ’ αυτά στην αυτοκτονία! Εδώ δεν νομίζω να χρειάζονται παραδείγματα. Έχετε πολλά τριγύρω σας!
Αλλά μπορεί να υπάρξει ανθρωποομάδα βασισμένη στην αδιαφορία; Τι οδηγεί τα τόσο ζωντανά, σκανταλιάρικα και ακούραστα παιδιά μας, να μετατρέπονται σε βαριεστημένους εφήβους και λίγο αργότερα σε καναπεδάτους ενήλικες; Μήπως η παράλογη και υπέρμετρη σε έκταση, χρήση των συμπεριφορών βία – υποκρισία; Μήπως το αναντίστοιχο των λόγων – πράξεων των μεγαλύτερων; 
Οι ομάδες των ανθρώπων που είναι χρήστες των τριών παραπάνω συμπεριφορών, συνεργαζόμενες, ορίζουν τον κοινωνικό χώρο που από μόνος του αυτοονομάστηκε «Ελίτ» και «Εξουσία». Παλιότερα χρησιμοποιήθηκαν και άλλες ονομασίες όπως: «Αριστοκράτες», «Τύραννοι», «Κλήρος», «Γραμματείς και Φαρισαίοι» και φυσικά «Στρατός», «Ιεραρχία» «Πολιτικά πρόσωπα», «Δικαστική αρχή», «Τρόικα αλλά και Θεσμοί» και άλλα.
Στον κοινωνικό χώρο που αποκλείστηκε από την Εξουσία, δόθηκε το όνομα Λαός.
Είναι γνωστές πια οι αρχές διατήρησης των τυράννων στην εξουσία, από την Αρχαιότητα:
1.            Ο Λαός πρέπει να είναι υποταγμένος, συνεχώς απασχολημένος, χωρίς καθόλου ελεύθερο χρόνο, ώστε να μη μπορεί να σκεφτεί, με βαριά φορολογία, ώστε ποτέ να μην του περισσεύει κάτι για τον εαυτό του, να αναγνωρίζει τον αφέντη του καλύτερα από τον διπλανό του.
2.            Ο Λαός πρέπει να είναι διαιρεμένος σε αντίπαλες ομάδες, ώστε οι μεταξύ τους διαμάχες να τις αδυνατίζουν, αλλά και για να μπορεί ο αφέντης να παρεμβαίνει σαν διαιτητής ανάμεσά τους, ώστε αυτόματα να αναγνωρίζεται το υπέρτατο της εξουσίας του.
3.            Ο Λαός πρέπει να στερείται παιδείας, γιατί η παιδεία είναι ένα εργαλείο που ξυπνά τον άνθρωπο. Επειδή όμως χρειάζεται σε κάποιο μέτρο, για το συμφέρον της «ελίτ» πάντα, να παρέχεται κάποια μορφή παιδείας (εκπαίδευσης) στα παιδιά του Λαού, αλλά αυτή να είναι παιδεία «αναγκών» και «χρησιμοθηρική». Ποτέ παιδεία ανάλογη με αυτή των παιδιών της «ελίτ».
4.            Επειδή στο Λαό συμβαίνει αρκετές φορές να ξεπηδούν φωτεινά μυαλά και προσωπικότητες, η εξουσία φροντίζει, αυτά τα παιδιά του Λαού να τα ξεχωρίζει με διάφορους τρόπους, να τα ενσωματώνει αφ’ ενός κερδίζοντας από την δυνατότητά τους, αφ’ ετέρου να τα αποστερεί από την φυσική τους κοιτίδα. Σε περίπτωση αντίστασης, η λασπολογία και η δολοφονία, ποτέ δεν ήταν έξω από την δυνατότητα της.
Βέβαια στο πέρασμα αιώνων, η εξουσία έχει εξελιχθεί! Σήμερα εκτός από το όπιο, κατέχει στο οπλοστάσιο της δεκάδες ουσίες και άλλα μέσα, που επηρεάζουν και διαφθείρουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ένα οπλοστάσιο από βόμβες και πυρηνικά έως αόρατα αεροπλάνα και παραλυτικά αέρια. Προσπαθεί να ελέγξει την ανθρώπινη τροφή μέσα από τον έλεγχο της οικονομίας, όπως έχει ήδη υπό τον έλεγχό της την διάδοση της πληροφορίας μέσα από τα ΜΜΕ. Ήδη φιλοδοξεί να καταλύσει τα σύνορα, που αυτή εγκατέστησε, αφού στοχεύει στο να εγκαταστήσει τα σύνορα με τσιπάκι στο μέτωπο σας ή στο χέρι σας, και στο μυαλό σας με ένα ψεύτικο κόσμο που φτιάχνει αποκλειστικά για σας! Τους ευτυχισμένους σκλάβους της!
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, για κάθε παιδί που γεννιέται, είναι σχεδόν καθορισμένο από την ελίτ το πού θα ανήκει: Στην ελίτ, αν είναι γόνος ελίτ! Στον Λαό αν είναι λαϊκός γόνος! Μετανάστης από τον Λαό στην ελίτ, αλλά ποτέ ελίτ, αν είναι άτομο με ταλέντο και δεξιότητες. Στον λαό, δεν του πέφτει λόγος!
«Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας» είπε ο πρόεδρος Μπους και καθόρισε τον πόλεμο που έχει αναλάβει η Νέα Παγκόσμια Τάξη, αλλά και τους αντιπάλους. Εμείς οι Ελίτ ενάντια στους εχθρούς Λαούς!
Αιχμή του δόρατος της εξουσίας, είναι το χρήμα! Το χρήμα που παράγει αυτή και πουλά στους άλλους!
Ναι! Το χρήμα δεν το δίνει ο Θεός στους ανθρώπους! Άνθρωποι το τυπώνουν! Αυτοί βέβαια θέλουν να πιστεύετε ότι το κάνουν κατ’ εντολή του και με την άδεια του. Εσείς όμως μπορείτε και να μην τους πιστέψετε!
Γιατί να το κάνετε; Να σας δώσω κάποιους λόγους:
Γιατί χιλιάδες κοριτσάκια κι αγοράκια εξαναγκάζονται σε πορνεία; Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δικαιολογίες. Μπορείτε όμως να βρείτε μία, που να μην έχει στην βάση της το χρήμα και την εξουσία; Όχι!
Γιατί χιλιάδες νέοι και νέες ωθούνται στη χρήση των ναρκωτικών; Πάλι θα μου βρείτε δεκάδες λόγους. Ο χημικός που τα κατασκευάζει και έμπορος που τα φέρνει γιατί το κάνουν; Προφανώς για το χρήμα! Για την εξουσία;
Η σύγχρονη πληγή της μετανάστευσης πού εδράζει την αιτία της; Στα χρηματιστικά και γεωπολιτικά παιχνίδια!
Πόλεμοι, δολοφονίες, μίζες, εμπόριο όπλων, προδοσία της πατρίδας, ποιον έχουν σαν κίνητρο; Το χρήμα και βέβαια την εξουσία!
Σκεφτείτε, ο όποιος Θεός στον οποίο εσείς πιστεύετε, θα έδινε τέτοια άδεια; Κι αν τυχαίνει να είστε άθεοι, τότε τι σας κάνει να αποδέχεστε το χρήμα σα Θεό; Γιατί αν δεν το κάνετε, πού είναι η αντίδραση – αντίσταση, των άθεων στην θεοποίηση του χρήματος;
Βέβαια υπάρχει και μια άλλη συμπεριφορά, αυτή που λέγεται “Λόγος”.
Ο Λόγος είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να αναπτύξει συμμετρικά και ποιοτικά σε κάθε ανθρώπινη μονάδα το συναίσθημα, τη λογική, τη συνείδηση! Ο αληθινός πλούτος σε κάθε άνθρωπο είναι αυτές οι τρεις δυνατότητες – ικανότητες! Είναι αυτό που οι αρχαίοι μας το ονόμαζαν «Αρετή», ενώ τις συμπεριφορές της ελίτ, δηλαδή τις βία, υποκρισία, αδιαφορία, τις ονόμαζαν «Διαφθορά και Κακία».
Το συναίσθημα, γιατί
μέσω αυτού θα νιώσω τον συνάνθρωπο, έτσι η επαφή, το “μαζί” και κατ’ επέκταση οι κοινωνικές διαιρέσεις, όπως οικογένεια ή λαός, δεν θα είναι αποτέλεσμα μόνον ανάγκης ατομικής, αλλά και διάθεσης για προσφορά. Έτσι η ματιά προς τον άλλο γεννάει την αλληλεγγύη και την αρωγή. Έτσι το “μαζί” δεν είναι συμβιβασμός, εκβίαση, εξαπάτηση και το ενδιαφέρον για τους άλλους πηγαία ανθρώπινο, αφού η ανθρώπινη σχέση είναι που πραγματώνει τον Άνθρωπο. Και θυμήσου! Η φύση σ’ έχει προικίσει με δυνατότητα, να νιώθεις δεκάδες συναισθήματα! Γιατί να θέλεις να μένεις φτωχός, νιώθοντας μόνο τον φόβο;
Η λογική, γιατί
μέσω αυτής, οι κώδικες επικοινωνίας των ατόμων, θα γίνουν πιο πνευματικοί, πιο βαθείς και θα περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανθρωπομάζα. Μέσω αυτής θα αναζητηθεί η αλήθεια, σαν την πληροφορία που καλύπτει το εγώ, το εσύ, το όλοι, χωρίς να αφίσταται των φυσικών νόμων. Αυτή η αλήθεια σαν πληροφορία, θα μεταδοθεί στις επερχόμενες γενιές, να αποδείξει την αξία της και την αντοχή της στο χρόνο. Θα γίνει λόγος, μνήμη, ιστορία και δεσμός ακατάλυτος των ανθρώπινων ομάδων.
Η συνείδηση, γιατί
μέσω αυτής, θα αναζητηθούν οι κώδικες του δίκαιου και του ηθικού,  μακριά  και έξω από το νόμιμο, το καθιερωμένο και το συνηθισμένο, που αποδείχτηκαν παγίδες της εξουσίας, ώστε να αλυσοδέσει και να εξαφανίσει από την ανθρώπινη πνευματικότητα ότι ονομάζουμε συνείδηση. Άλλωστε χωρίς συνείδηση τουλάχιστον οι δύο ομάδες, Οικογένεια, Λαός, παύουν να υφίστανται. Η συνειδητοποίηση του ανήκω σε μια οικογένεια ή σ’ ένα λαό που χωρίς συμπεριφορές εξουσίας στέργω τα μέλη της και με στέργουν, είναι που κάνει τη σύνδεση του ατόμου με τις ομάδες αυτές πιο ανθρώπινη, πιο δυνατή, ακυρώνει το άγχος της επιβίωσης, το φόβο του άγνωστου και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης νέων δρόμων και προοπτικών.
Ο Λόγος, δηλαδή η συμπεριφορά που θέλει να αναδεικνύει το συναίσθημα, τη λογική, τη συνείδηση, σαν βασικά εχέγγυα κάθε ανθρώπου, μειώνοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο δυνατό τις συμπεριφορές εξουσίας, δηλαδή τις, βία, υποκρισία, αδιαφορία, εδώ και χιλιάδες χρόνια πρότεινε τον τρόπο σχηματισμού ανθρώπινων ομάδων υπό την αποδοχή από όλους, της ισότητας όλων των ανθρώπων, την μεταξύ τους αλληλεγγύη, και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό το μέσον το ονόμασε Δημοκρατία. Και βρήκε και τις βασικές της αρχές! Ισηγορία, ισονομία, ισοπολιτεία, παρρησία! Και όρισε σαν εγγυητή της Δημοκρατίας τον Λαό! Έτσι, Λαός – Λόγος – Δημοκρατία, είναι έννοιες που η μια αναγεννά την άλλη, συνυπάρχουν, όταν συνειδητοποιεί ο άνθρωπος την αναγκαιότητα και τη δύναμη τους, ενώ καταχωνιάζονται σε υπόγεια και σε κρυφές βιβλιοθήκες, όταν η ανοησία του, αφήνει την ελίτ να επιβάλει το δικό της «πρότζεκτ!!.».
Οι άνθρωποι που εν δυνάμει ανήκουν στην ελίτ – εξουσία, και όσοι δένονται στο άρμα της ιεραρχίας της για να την υπηρετούν, δεν μπορούν να αναπτύξουν τις παραπάνω ικανότητες.
Δεν έχουν συναισθήματα, γιατί αν είχαν δεν θα οδηγούσαν εκατομμύρια συνανθρώπων τους σε δυστυχία και μιζέρια, έως και θάνατο.
Δεν έχουν λογική, γιατί ο παθιασμένος άνθρωπος ποτέ δεν μπορεί να σκεφτεί. Είδατε ποτέ αλκοολικό ή ναρκομανή ή παίχτη τυχερών παιχνιδιών να φέρεται λογικά; Πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι της εξουσίας που είναι και αλκοολικοί και ναρκομανείς, και μανιακοί παίχτες, με την εξουσία, να νομίζετε ότι σκέφτονται;
Δεν έχουν συνείδηση, γιατί έχοντας χάσει συναίσθημα και λογική, είναι αδύνατο να αναπτύξουν συνείδηση. Έτσι υποβιβάζουν την ανθρώπινη δυνατότητα τους σε περιχαράκωση της ισχύος τους, ώστε να άρχουν στο διηνεκές, με εξαναγκασμούς και απάτες, φροντίζοντας πάντα και μόνο το κοπάδι των εξουσιαζόμενων, αφ’ ενός να μην μεγαλώσει πολύ και γίνει ανεξέλεγκτο, αφ’ ετέρου να μην λιγοστέψει τόσο, ώστε να καταστεί  αδύνατον να παρασχεθούν απ’ αυτό, στην εξουσία, οι ζητούμενες εργασίες  και υπηρεσίες. 
Εδώ είναι ανάγκη να παραθέσω ένα απόσπασμα λόγου του Πρωθυπουργού, ώστε να γίνει σαφές ότι οι όροι Ελίτ – Λαός, είναι κάτι το υπαρκτό και όχι άνευ ουσίας.
«…Άραγε θα αισθανθείτε κάποτε την ανάγκη να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό τι πήγε στραβά και το χρέος αντί να μειωθεί, εκτινάχθηκε; επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεχθήκατε οικονομικά προγράμματα βαρβαρότητας που δε θα γινόταν δεκτά σε καμία πολιτισμένη δημοκρατία, σε καμία χώρα της Ευρώπης. Προσέξτε τα προγράμματα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός εξεγέρθηκε στην προοπτική αυτή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Από ποιους έγιναν αποδεκτά; Δε χρειάζεται να προσθέσω ούτε μισή λέξη για να μη μου πείτε ότι θα σας κακοχαρακτηρίσω, θα παραθέσω αυτούσια τη φράση, που ο προσφιλής σας κύριος Σόιμπλε το 2013 σε μια συνέντευξή του είπε: "Από μια ανεύθυνη πολιτική ελίτ που θυσίασε την ελληνική οικονομία για τα δικά της βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βέβαια, ο κύριος Σόιμπλε και οι δανειστές μας μαζί με αυτή ακριβώς την πολιτική ελίτ, επέλεξαν να συμμαχήσουν προκειμένου να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους, τις δικές τους επιδιώξεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…»
Εξ όσων μέχρι στιγμής παρατέθηκαν, γίνεται σαφές ότι οι Ελίτ, οι άνθρωποι που έχουν τάξει τον εαυτό τους στην εξουσία, έχουν γνώση του γεγονότος, ενώ όσοι απ’ αυτούς την στηρίζουν από άγνοια, έχουν λάβει θέση με βάση βραχυπρόθεσμα κατά το μάλλον ή ήττον κίνητρα συμφέροντος.
Το θεμελιώδες ερώτημα είναι: Οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα Λαός, έχουν συνείδηση του γεγονότος;
Όπως αναπτύχθηκε πιο πάνω, το Λαός, είναι ένας ετεροκαθορισμός: «Εμείς είμαστε Ελίτ, εσείς οι υπόλοιποι Λαός». Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αντί για ελίτ τη λέξη αφέντης, αντί για λαός τη λέξη σκλάβος! Και παλιότερα το έκαναν! Αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή δεν τους παίρνει. Νοθεύουν λοιπόν την έκφραση, αλλά γι αυτούς το νόημα παραμένει. Για τον Λαό;
Όταν όμως, άλλοι καθορίζουν τη θέση σου μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, τελικά η ομάδα που ανήκεις ή δεν είναι η ομάδα που θα ήθελες να ανήκεις οπότε για σένα η ομάδα Λαός, είναι μια φυλακή και τίποτε περισσότερο, ή είσαι ταγός της εξουσίας ενταγμένος στην ομάδα Λαός, εκτελώντας έργο που σου έχει ανατεθεί από αυτήν, (ρουφιανιά, δολιοφθορά, διασπορά ψευδών και διχόνοιας) ή μεταπίπτεις σε μια κατάσταση νεκροζώντανου, δίποδου δίχως συναίσθημα, χωρίς λογική και συνείδηση, χωρίς όνειρα, χωρίς ελπίδα.
Σε κάθε περίπτωση, από τις παραπάνω, καταλήγεις να μισείς τον διπλανό σου, ή να σου είναι αδιάφορος, και το όνειρο σου είναι να αναρριχηθείς στην ομάδα ελίτ, ή απλά δεν έχεις όνειρα!
Θα μου πείτε, «Μα αυτός, είναι ο κανόνας γύρω μας!». Συμφωνώ!
Θα μου πείτε, «Μα όλο αυτό είναι κατασκεύασμα της εξουσίας;». Ναι!
Θα μου πείτε, «Πώς το κατάφερε;».
Με τον έλεγχο της πληροφορίας (βλέπε, ΜΜΕ, παιδεία, εκκλησία, νομικό καθεστώς).
Με τον έλεγχο του χρήματος (αυτή το εκδίδει, αυτή το διανέμει, με όρους που θέτει αυτή).
Με τον έλεγχο του χώρου (πολυκατοικίες, διόδια, νόμοι περί οικοδόμησης, στέρηση άνετου φυσικού και δημόσιου χώρου, νόμοι περί εκμετάλλευσης γης και καλλιέργειας).
Με τον έλεγχο του χρόνου (πολύωρες χαμηλόμισθες εργασιακές σχέσεις, που σε κρατούν μακριά από την οικογένεια, την πολιτική, το διάβασμα, τη συζήτηση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με χαμηλής ποιότητας θεάματα που διαφθείρουν και στρεβλώνουν τη σκέψη μας).
Με τον έλεγχο του εισοδήματος (φορολογία, ακριβές υπηρεσίες ενέργειας, υγείας, τηλεπικοινωνιών, τροφίμων, ακόμα και του νερού).
Με τον έλεγχο των τροφών (χαμηλής ποιότητας τρόφιμα, βλαπτικές ουσίες σαν πρόσθετα και πολλά που φημολογούνται αλλά δεν είναι εύκολο να αποδειχθούν χωρίς τη συνδρομή ειδικών).
Με τον έλεγχο της υγείας (χαμηλού επιπέδου δημόσια υγεία, πανάκριβη αναποτελεσματική ιδιωτική, κακής ποιότητας φάρμακα, μικρή έως ανύπαρκτη κοινωνική ασφάλιση).
Με τον έλεγχο της παιδείας (οι γονείς εναπόθεσαν το δέον να διδαχθεί στον επαγγελματία δάσκαλο, που στην πλειοψηφία του κάνει «ότι μπορεί!», έτσι το παιδί διδάσκεται από την τηλεόραση, το περιβάλλον που βρίθει διαφημίσεων, αλλά και από τους ίδιους τους γονείς, ένα συγκεκριμένο life style, που του εμπεδώνει την καπατσοσύνη, την πονηριά, τον ωχαδερφισμό, την φιλαυτία, μακριά από την αληθινή δημοκρατία).
Με τον έλεγχο της επιστήμης (το δημόσιο πανεπιστήμιο υπό διωγμό, ανατίθενται τομείς όπως οικονομία, νομικά, πληροφορική σε ιδιώτες ώστε να ξεζουμιστεί κάθε δυνατότητα από την επιθυμία των γονιών να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αλλά ουσιαστική επιστήμη μπορεί να ασκηθεί μόνο κάτω από το κυρίαρχο βλέμμα της εξουσίας, με τα αποτελέσματα της, να χειραγωγούνται στις κατευθύνσεις που ορίζει αυτή).
Με τον έλεγχο της τέχνης (το πορνογράφημα αναγορεύθηκε σε τέχνη, η εναπόθεση μπετόν καθ’ ύψος σε αρχιτεκτονική, οι λίβελοι σε θέατρο, οι εκκωφαντικοί μονότονοι ρυθμικοί θόρυβοι σε μουσική, οι ανοησίες σε ποίηση, η προκλητική με ένα τόνο περιγελαστικό και με διάθεση παραπλάνησης παράθεση αοριστιών σε ρητορεία, ο κινηματογράφος αποκλειστικά βία και σεξ και βέβαια η βασίλισσα της διαφθοράς Τηλεόραση σε τιμητική θέση στο σαλόνι σας!).
Με τον έλεγχο της σκέψης (μη σκέπτεσθε είναι υγεία, μην σκέπτεσθε είναι στενάχωρο, μην σκέπτεσθε είναι κουραστικό, σκέπτεται η ελίτ για σας!... έχει λύσεις για όλους και για όλα…).
Αλλά κυρίως με την αδιαφορία μας να αυτοκαθοριστούμε!
Να καθορίσουμε δηλαδή την δική μας ομάδα, την ομάδα Λαός, συνειδητά! Να ορίσουμε, τις μεταξύ των μελών της σχέσεις, τον τρόπο δράσης της σε ότι προσπαθεί να στερήσει από τον άνθρωπο την δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου στη ζωή του! Υλική και πνευματική. Και βέβαια, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με όραμα την ομάδα Λαός, υποδεικνύοντας την ομάδα ελίτ σαν κάτι το απεχθές, όπως και είναι! Αντιπαράθεση δηλαδή με την ομάδα ελίτ.  
Πώς; Μα με την διάθεση να διεκδικήσουμε αυτό που γεννηθήκαμε! Άνθρωποι! Με συναίσθημα! Με λογική! Με συνείδηση!
Θυμίζω τον παρακάτω καθορισμό της ομάδας Λαός και γιατί μοιάζει με του Μπους και γιατί είναι δυο χιλιάδων χρόνων:
«…Οι Ευαγγελιστές Μάρκος και Λουκάς αναφέρουν την ίδια φράση του Χριστού: «ός γάρ ουκ έστι καθ' υμών, υπέρ υμών εστιν» (Μαρκ. 9, 40) και (Λουκ. 9, 50)». Δηλαδή όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας!
Ο αυτοκαθορισμός όμως είναι κάτι από αυτά που κάνει κανείς μόνος του! Είναι η αναγέννηση, αλλά και η ανάσταση, που απαιτεί επανάσταση ενάντια στη συνήθεια και στο παιχνίδι της εξουσίας που προσπαθούν να σου επιβάλουν, ενάντια στο άπλωμα της διαφθοράς στην ομάδα λαός που ανήκεις, υπέρ της ουσιαστικής της αναβάθμισης σε υλική αλλά κυρίως πνευματική βάση. Βεβαίως, θα ακούσεις, θα διαβάσεις, θα ενημερωθείς, αλλά τελικά, εσύ, θα αποφασίσεις ποια είναι η κοινωνική σου κατάταξη. Λαός ή Ελίτ; Και βέβαια οι Ελίτ σε θέλουν με όρους, αυτούς που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά ποιος σου είπε ότι η αληθινή ένταξη στην κοινωνική ομάδα Λαός γίνεται χωρίς ζητούμενα;
Αυτό είναι που θέλει η εξουσία. Να μην ονειρεύεσαι, εκτός ότι σου προτείνει αυτή. Να μην έχεις θέλω πέρα από αυτά που σου επιτρέπει.
Εδώ είναι και η επιτυχία του προγράμματος της εξουσίας!
Αν ονειρεύεσαι, ζωή χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια, χωρίς πνευματική αναζήτηση, τότε ονειρεύεσαι λάθος όνειρο. Μπορεί ποτέ, χωρίς κόπο, προσπάθεια, πνευματική αναζήτηση, να έχεις συναισθήματα, ν’ αναπτύξεις λογική, να γίνεις άνθρωπος με συνείδηση;
Αν ονειρεύεσαι πολλά λεφτά, που θα κάνουν τη ζωή σου σαν αυτή που προβάλλεται στις διαφημίσεις και σε πλείστες όσες ταινίες, σκέψου, πόση εργασία χρειάζεται για να τα αποχτήσεις νόμιμα; Άρα ή θα γίνεις λακές της εξουσίας, ή θα πεθάνεις προσπαθώντας και χαρίζοντας όγκο υπεραξίας στην ελίτ. Πάλι ξεγελασμένος!
Αν ονειρεύεσαι να πολλαπλασιάσεις τον χρόνο της εργασίας σου, να αυξήσεις τον κύκλο εργασιών, γιατί αυτό ποθείς, πόσος χρόνος θα απομείνει για σένα; Θα ‘ρθει η ώρα του θανάτου και σαν άλλος Φάουστ θα παρακαλάς τον Μεφιστοφελή.
Αν ονειρεύεσαι να κάνεις το γιο σου ποδοσφαιριστή, την κόρη σου πρώτη μούρη στα πρωινάδικα, γιατί δεν ονειρεύεσαι να γίνουν άνθρωποι με συναίσθημα, με λογική με συνείδηση; Μήπως γιατί και συ δεν είχες ποτέ τίποτε απ’ αυτά;
Αν παροχετεύεις στα παιδιά σου το όνειρο να γίνουν ελίτ, πώς περιμένεις η οικογένεια σου, ο λαός στον οποίο ανήκεις, να βγουν από τα δεσμά της εξουσίας;
Συμπέρασμα:
Ελίτ είναι η ανθρώπινη ομάδα, που θέλει να άρχει δια της εξουσίας! Για να το κάνει αυτό χρειάζεται υπηκόους, υπαλλήλους, εργάτες, σκλάβους. Εργαλεία της είναι οι συμπεριφορές βία, υποκρισία, αδιαφορία. Δομές της η ιεραρχία, οι πολιτικοί, το νομικό καθεστώς παραγωγής αλλά και εφαρμογής των νόμων, και πάνω απ’ όλα το χρήμα και οι υπερεθνικές δομές. Είναι ευρέως γνωστός ο όρος, «πυραμίδα εξουσίας». Μας έχουν τόσο εξοικειώσει μ’ αυτόν, ώστε τον θεωρούμε φυσικό τρόπο οργάνωσης, ή από κάποια θεϊκή εντολή εκπορευόμενο! Είναι η παιδική ηλικία της ανθρώπινης κοινωνίας.
Λαός είναι η ανθρώπινη ομάδα, που αν καταφέρει να αποκτήσει αυτοσυνείδηση και αυθυπόσταση, θα περιορίσει την ισχύ της ομάδας ελίτ και θα την ενσωματώσει στην ομάδα Λαός. Θα εξυψώσει την ανθρώπινη ύπαρξη, τονίζοντας την ανάγκη χρησιμοποίησης του ελεύθερου χρόνου των ατόμων, προς την κατεύθυνση της πνευματικής ανύψωσης και της κοινωνικής συνεισφοράς. Ο άνθρωπος θα γίνει συμμέτοχος συναισθηματικής ζωής, όσο και ερευνητής των δρόμων της λογικής. Θα έχει συνείδηση του δίκαιου, του ηθικού, του κόσμου που τον περιβάλλει, της ομάδας του που τον αγαπά και τον φροντίζει, χωρίς να τον ξεχωρίζει από τους άλλους. Δεν γίνεται η ομάδα αυτή να επικρατήσει με τα εργαλεία της ομάδας ελίτ, γιατί τότε θα γινόταν ελίτ. Άρα ο δρόμος είναι η ατομική συνειδητοποίηση με εργαλείο τον Λόγο! Στην αναπτυγμένη μορφή της δεν θα χρειάζεται ιεραρχίες, νόμους, χρήμα. Τουλάχιστον όχι χρήμα αφέντη. Ίσως να υπάρχει χρήμα, εργαλείο! Καμιά εφεύρεση δεν πρωτολειτούργησε τέλεια από την πρώτη της μορφή. Χρειάστηκαν βελτιώσεις και προσθήκες. Έτσι θα συμβεί και με την κοινωνία στην οποία θα άρχει χωρίς να εξουσιάζει ο Λαός. Θα είναι η ώριμη ηλικία της ανθρώπινης κοινωνίας.    
Η ομάδα ελίτ αντιστρατεύεται τις ομάδες οικογένεια και λαός, και για τον λόγο ότι σ’ αυτές γεννιέται ή είναι δυνατόν να γεννηθεί, αυτό που λέμε άδολη αγάπη. Η διάθεση προσφοράς χωρίς συμφέρον! Αυτό που δεν μπορεί να ελεγχθεί, αυτό που δεν μπορεί να φορολογηθεί! Αυτό που η ίδια δεν είναι δυνατόν ποτέ να γεννήσει! Το ότι με λύσσα προσπαθεί να τις αφανίσει δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία, αν δεν μπορείτε να το δείτε γύρω σας, είστε «τυφλοί τα τε ώτα, τον τε νουν, τα τε όμματα». Όπως η οικογένεια έχει ανάγκη την «Εστία» της, τον ασφαλή χώρο δηλαδή, όπου θα μπορέσει να αναθρέψει τα παιδιά της, υγιή στο σώμα αλλά και στο πνεύμα, έτσι ο λαός έχει ανάγκη από τον ζωτικό του χώρο. Την Πατρίδα. Τον χώρο όπου το δικαίωμα του να ζει και να επιδιώκει να ευτυχήσει δεν του παρέχεται από ομάδες ελίτ, αλλά το κατέχει από την γέννηση του. Αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο! Να γιατί οι ομάδες ελίτ, ωθούν του λαούς σε μετανάστευση, κινούμενες μάζες σκλάβων χωρίς δικαιώματα, χωρίς να έχουν «ούτε πού την κεφαλήν κλίναι».
Έλληνα,
Η ιστορία σου είναι εδώ, και ζητά να την αγκαλιάσεις, καλή - κακή δική σου είναι! Μην αφήνεις να τη σφετεριστούν!
Η γλώσσα σου, η γάργαρη ποιητική γλώσσα που έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και επεξεργασίας, είναι εδώ, και είναι δική σου! Μην αφήνεις να την κουρελιάζουν! Είναι η Αλήθεια σου! Μιλάς τη γλώσσα του Περικλή και του Πλάτωνα, του Ρήγα και του Σολωμού, του Ελύτη και του Σεφέρη! Τη γλώσσα που γέννησε τις λέξεις που νοηματοδοτούν και περιγράφουν τη φύση, (Γη, Γαία, Ήλιος, Αφροδίτη), την τέχνη (τραγωδία, κωμωδία), την φιλοσοφία (εν οίδα, ότι ουδέν οίδα!), τον πόλεμο («Κανείς δεν είναι τόσο ανόητος, ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη, διότι στην ειρήνη τα παιδιά θάβουν τους γονείς, ενώ στον πόλεμο οι γονείς θάβουν τα τέκνα τους» Ηρόδοτος, αλλά και «Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος» Δημοσθένης), τον έρωτα («Έρως ανίκατε μάχαν.» Σοφοκλής, «Πολύ κρείττων εστίν ο της ψυχής ή ο του σώματος έρως.» Ξενοφών, «Αγάπης δε ουδέν μείζον ούτε ίσον εστί.» Μένανδρος) και πολλά άλλα!
Η πατρίδα σου, η πανέμορφη Ελλάδα με «τα σπίτια πιο λευκά, στου γλαυκού το γειτόνεμα», είναι εδώ κα ζητά να την κατοικήσεις για άλλες δυο χιλιάδες χρόνια! Να την κληρονομήσεις στα παιδιά σου και στα παιδιά των παιδιών σου! Μην την ξεπουλάς!
Η επιστήμη και η φιλοσοφία σου, «Αείζωον πυρ» Ηράκλειτος.
Η δικαιοσύνη σου, «Σεισάχθεια» Σόλων.
Η παιδεία σου, Πλάτων, Αριστοτέλης, Επίκουρος, αλλά και Γληνός, Ελύτης, Βάρναλης.
Οι αγώνες σου για την ελευθερία, Λεωνίδας, Μιλτιάδης, Ρήγας, Κολοκοτρώνης, Καποδίστριας, Βαλκανικοί πόλεμοι, 1940 – 1944.
Η Δημοκρατία σου, που περιμένει να την αναστήσεις!
Αν τίποτε απ’ τα παραπάνω δε σ’ αγγίζει, τότε ή έπαψες να είσαι Έλληνας, ή ξέχασες ότι είσαι, όπερ και ταυτόν. Είσαι Έλληνας, όπως ακριβώς είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος! Στην αστυνομική σου ταυτότητα!
Αν ρωτάς «Και ποιοι είναι όλοι αυτοί;», θα σου απαντήσω, η μαγιά που φτιάχνει Ελληνικό Λαό!
Οι Έλληνες είχαν πάντα σαν Θεό το Πνεύμα. Και τότε κι αργότερα. Τι θες εσύ και γίνεσαι ειδωλολάτρης και προσκυνάς το χρωματιστό χαρτάκι που το λένε ευρώ; Και δένεις και τα παιδιά σου σ’ αυτήν την ειδωλολατρία; Δεν ντρέπεσαι;
"Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας"
Θα αρχίσουν να σου λένε, το είπε ο τάδε ή το είπε ο δείνα, τότε και όχι τότε…
Έχει σημασία; Όταν το βλέπεις να συμβαίνει καθημερινά γύρω σου το σημαντικό είναι ποιος και πότε το είπε; Ή πώς θα το αποτρέψεις;
Και υπάρχει τρόπος! Λέγεται Ελληνικός Λαός! Αυτός που σταμάτησε τους Πέρσες! Αυτός που έδιωξε τους Τούρκους και λευτέρωσε τον τόπο! Αυτός που σταμάτησε τους Ιταλούς το 1940 και με την ΕΑΜική του αντίσταση υποχρέωσε τους Γερμανούς να διατηρούν στην Ελλάδα πολλαπλάσιο στράτευμα! «Άλλοτε λέγαμε ότι οι Έλληνες μάχονται σαν ήρωες, τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες!», μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου στις 28/10/1940. Ο Λαός που είναι απόγονος και κληρονόμος των προηγούμενων! Αυτός που μπορεί αν θέλει, να σταματήσει τους ξένους και ντόπιους ολιγάρχες!
Τι σου προτείνω:
Πρώτα στοχάσου!
Τίνος είναι η Γη;
Τίνος είναι η Ελλάδα σαν χώρος;
Τίνος είναι η παγκόσμια πνευματική κληρονομιά;
Ποιος δικαιούται ιδιοκτησίας των τριών παραπάνω και έχει δικαιώματα εμπορευματοποίησης και υπενοικίασης;
Αν πιστεύεις ότι όλοι έχουν δικαιώματα στην φύσει χαρισθείσα κληρονομιά, και στην με αγώνες παραχθείσα πνευματική κληρονομιά των ανθρώπων, τότε δεν είσαι ελίτ! Ένα βήμα απομένει να γίνεις Λαός. Να το κάνεις με δική σου απόφαση, με δική σου θέληση, με δική σου συνείδηση.
Τώρα απευθύνομαι σε σένα το άτομο. Γυναίκα ή άνδρα!
Θέλεις να κάνεις κάτι ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη σκλαβοποίηση των επερχόμενων γενεών;
Μην κοιτάς γύρω τι θα κάνουν οι άλλοι.
Αν είσαι οπαδός ή θρησκόληπτος, θα καταλήξεις να γλύφεις την ελίτ. Και θα σε σιχαίνεται και η ελίτ, αλλά θα σε χρησιμοποιεί, και θα σε σιχαίνεται και ο λαός που θα σε αποφεύγει σαν ρουφιάνο. Πάρε την απόφαση εσύ αφ’ εαυτού και τώρα!
Αν είσαι γόνος ελίτ, σκέψου. Την δύσκολη τούτη ώρα, δεν χωρούν φληναφήματα. Στην Γαλλική επανάσταση πολλοί γόνοι αριστοκρατικών οικογενειών, συντάχθηκαν με τον Λαό. Όχι γιατί είδαν εκεί το συμφέρον! Αλλά γιατί είδαν εκεί την Αλήθεια! Και κάτι ακόμη: Οι της κορυφής της ελίτ έχουν να σβήσουν πολλές μνήμες για πολλά εγκλήματα. Αλλά με τη λήθη και το ψέμα ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι καταδικασμένος σε λάθος δρόμους και σε ανακύκλωση της ιστορίας του! Είναι αυτό που θέλεις;
«Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω!» δηλαδή, δώσε μου τόπο να σταθώ και θα μετακινήσω τη Γη, έλεγε ο Αρχιμήδης.
Είναι άμεση ανάγκη να διασωθεί ο Ελλαδικός χώρος και η Ελληνική πνευματική κληρονομιά.
Για να γίνει αυτό πρέπει η Ελλάδα να διακηρύξει σε όλους τους τόνους και με την μεγαλύτερη ένταση ότι διεκδικεί την Ανεξαρτησία της! Ότι, δηλαδή έκανε επί Ξέρξη, επί Σουλτάνου, επί Μουσολίνι.
Ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους είναι το: «αρνούμαι να σας πληρώσω ένα χρέος που παράνομα μου φορτώσατε, σχίζω και πετώ μνημόνια και δανειακές συμβάσεις».
Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το πει αυτό αν δεν έχει τα εκατομμύρια του Λαού της να βεβαιώνουν ότι θα υπερασπιστούν τη θέση αυτή. Δείξε στην κυβέρνηση σου, εσύ, τον δρόμο που οφείλει να πάρει αυτή. Έτσι γίνεσαι Λαός, έτσι γίνεται αυτή φορέας Λαϊκής εξουσίας.
Τα Έθνη και οι Πατρίδες, εφευρέθηκαν, μετά από αιματηρούς αγώνες όλων των λαών τους, σαν αντίβαρο σε σκοτεινές Αυτοκρατορίες που ήθελαν τον άνθρωπο σκλάβο και υποζύγιο. Μια νέα τέτοια αυτοκρατορία υψώνει την σκιά της πάνω από τη Γη, η Νέα Παγκόσμια Τάξη, αυτή που με το όνομα Αγορές, για να μας ξεγελάσουν, μας την συστήνουν οι ταγοί της. Ένα δύσκολο βήμα προς την πραγμάτωση της είναι η Ευρώπη. Ο γεωγραφικός και πολιτικός χώρος με τις μεγαλύτερες επαναστάσεις, αιματοχυσίες με αίτημα την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, την Ισότητα, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη, την Αλήθεια! Για να ξεπεραστεί ιδρύθηκε το φασιστικό μόρφωμα που ονομάστηκε Ευρωπαϊκή Ένωση, πάλι για να ξεγελάσουν τους Λαούς. Αυτή η Ε.Ε. δεν είναι των λαών είναι της Ν.Π.Τ. Το επόμενο βήμα μας λοιπόν φυσιολογικά είναι: «Αποχωρώ από την ψεύτικη ένωση κρατών της Ευρώπης που φτιάξατε για να υποδουλώσετε τους Ευρωπαϊκούς Λαούς!»  Αυτό θα λειτουργήσει σαν έναυσμα για να ξυπνήσει τις συνειδήσεις και των άλλων. Όχι μόνον θα μας μιμηθούν, αλλά θα υπάρξουν πολλοί σαν τον Λόρδο Μπάιρον, που θα έρθουν να πολεμήσουν την Ν.Π.Τ. στον ιερό τούτο χώρο!
Και θα τους χρειαστούμε, γιατί το άμεσα επόμενο βήμα είναι, πρέπει να είναι:, «η σύλληψη και η υπαγωγή σε δίκη όλων όσων με πράξεις ή παραλείψεις τους διευκόλυναν την Ν.Π.Τ. να μας φορέσει τα μνημόνια», και την πολιτική του «νεοφιλελευθερισμού», αλήθεια, γιατί δεν το λέμε με το πραγματικό του όνομα «νεοφασισμού»; 
Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί ετελέσθη το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Τι παράδειγμα θα είναι για τις επερχόμενες γενιές η παράλειψη του καταλογισμού των ευθυνών; Ότι ο πολιτικός μπορεί να κάνει ότι θέλει; Ότι ο Λαός είναι κεφάλαιο προς εκμετάλλευση;
Η έκδοση και κυκλοφορία νέου «Εθνικού Νομίσματος» είναι από τα βασικά βήματα που οφείλουμε, να απαιτήσουμε σαν Λαός κυρίαρχος, αφού το ευρώ τους είναι το σύμβολο της σκλαβιάς μας! Τα σωληνάκια που συνδέουν τις φλέβες του Ελληνικού Λαού, με τις τράπεζες – βρικόλακες, που ρουφούν το αίμα του και θέλουν την υπογραφή σου για να ρουφούν και το αίμα των παιδιών σου, πολλά ακόμη χρόνια, «στο διηνεκές»…!
Αφού λοιπόν «Λαός Ενωμένος, Ποτέ Νικημένος», κάνουμε όλα τα παραπάνω, και βάζουμε τις βάσεις για να ξαναγεννηθεί στον τόπο μας η Δημοκρατία. Με λαϊκές συνελεύσεις, με Συντακτική Εθνοσυνέλευση, με Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα Λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Γιατί σ’ αυτόν τον χώρο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, σ’ αυτόν αποφασίζουμε να ξαναγεννηθεί!
Εμείς ο Λαός της Ελλάδος!
Τότε θα γίνει κοινωνικός σεισμός. Οι υπόλοιποι Λαοί, βλέποντας τους Έλληνες, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και θα αποκαταστήσουν και στις άλλες Πατρίδες τη Δημοκρατία. Μη ρωτάς, γιατί σε σένα πέφτει το δύσκολο. Είναι υπέρτατη τιμή! Είναι ιστορική αναγκαιότητα που καταδεικνύει σ’ όλους τίνων απόγονος είσαι! Πέραν πάσης αμφιβολίας! Στοχάσου! Αυτός που περιμένει να του πουν οι άλλοι, αν είναι μέλος της ομάδας Ελληνικός Λαός τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από, ανόητος ή μη Έλληνας;
Πρώτα λοιπόν στοχάσου όλα τα παραπάνω.
Ύστερα αποφάσισε ότι είσαι μέλος της ομάδας Λαός και ειδικότερα της ομάδας Ελληνικός Λαός.
Κι ύστερα ξαναστοχάσου, τι έχεις να κάνεις ώστε να επιβεβαιώσεις την απόφαση σου. Πρώτα σε σένα! 
Θυμήσου! Λαός μπορεί να είναι ο καθένας, όλοι. Χωρίς χρηματικό κόστος. Ελίτ όχι!
Σώσε την αξιοπρέπεια σου, την δημοκρατία, την πατρίδα!
Μόνος, δεν μπορείς. Μόνο σαν Λαός έχεις τη δύναμη! 
Κάνε το θέμα «Χρέος – Μνημόνια – Ε.Ε. –  Δημοκρατία – Πατρίδα – Λαός – Ελίτ», κυρίαρχο σε κάθε συζήτηση, σε κάθε κουβέντα. Όταν καίγεται το σπίτι σου και μέσα είναι και η φαμελιά σου, δεν συζητάς για ποδόσφαιρο!
Η εξουσία (ελπίζω πλέον να σου είναι φανερό), θα σε εκβιάσει, θα σε εξαπατήσει, θα αδιαφορήσει για τον πόνο και την ανέχεια που σου επιβάλλει. Απόστρεψε το βλέμμα από τα μέσα που αυτή ελέγχει. Προσπαθεί να σε παραπλανήσει. Μην ακούς την φωνή που εκφράζει, είναι η παραπλανητική φωνή των Σειρήνων μέχρι να σε φέρει κοντά της, ύστερα θα ξεσκίσει τις σάρκες και την ψυχή σου. Ο λόγος της αλήθειας, εκφράζει συναισθήματα ποικίλα, έχει λογική δομή ώστε να μην χρειάζεται μόνον να τον πιστεύεις αλλά και να τον καταλαβαίνεις, ο λόγος αυτός είναι, που θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ο Κυρίαρχος Λαός! Πολλοί είναι αυτοί που θυσιάζουν αμέτρητες ώρες για να τον φέρουν σε σένα. Κάνε κι εσύ ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή! Φύγε από το εύκολο και το συνηθισμένο, θα ανακαλύψεις την φώτιση και μέσω αυτής έναν κόσμο ανεπανάληπτο!
   
Σαν Λαός σώζεις τα πάντα! Και κυρίως τον Άνθρωπο! Αν δεν το κάνεις, θα χαθεί κάθε ανάμνηση του τι είναι δικαιοσύνη, ελευθερία, αλληλεγγύη, δημοκρατία, αλήθεια, και εκατοντάδες χρόνια σκότους θα καλύψουν την Ελλάδα, αλλά και τη Γη ολόκληρη. Πάρε θέση και ευθύνη!

No comments:

Post a Comment