Tuesday, October 28, 2014

Μήνυμα του ΕΠαΜ για την 28η Οκτωβρίου


Μήνυμα του ΕΠαΜ για την 28η Οκτωβρίου


Είναι σαφές ότι κάθε έννοια επίσημου εθνικού εορτασμού από την ανυπόληπτη και ενδοτική στους επικυρίαρχους κυβέρνηση, έχει χάσει το νόημα της.
Είναι επίσης σαφής ο λόγος για τον οποίο θέλουν να απαξιώσουν στα μάτια της νέας γενιάς και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία, απέναντι σε δεσποτικές και φασιστικές αυτοκρατορίες.
Δεν θέλουν να ξανασυναντήσουν στο ολέθριο διάβα τους, αυτούς τους απίστευτους ήρωες που όποτε φούντωνε μέσα τους ο αγώνας για την Πατρίδα, δεν δίσταζαν να τα βάλλουν με υπέρτερους εχθρούς που επιβουλεύονταν την ελευθερία τους .
Δεν θέλουν ξανά, να δουν αυτόν το λαό ενωμένο στο πατριωτικό πρόταγμα «ελευθερία η θάνατος»!
Γιατί ξέρουν καλά ότι όπως τότε, έτσι και τώρα αυτοί οι μικροί ασήμαντοι Έλληνες, θα γίνουν το φωτεινό παράδειγμα του απελευθερωτικού αγώνα για όλη την ανθρωπότητα.
Το έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940, δεν κουβαλά μόνο την μεγάλη στρατιωτική νίκη απέναντι στους φασίστες του Μουσολίνι, αλλά και την παλλαϊκή ενότητα πέρα και πάνω από κάθε διχαστική αντίληψη που γιγάντωσε και πολλαπλασίασε την δύναμη του λαού. Κι ο λόγος που το πέτυχε αυτό δεν είναι άλλος από την αγάπη για την πατρίδα. Το υπέρτατο αγαθό που κάθε Έλληνας και Ελληνίδα κουβαλά μέσα του είτε το παραδέχεται είτε όχι.
Ας γίνει η σημερινή επέτειος αφορμή να ανάψει ξανά την φλόγα του αγώνα για τη ελευθερία, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα και ο λαός.


28/10/2014
Η Πολιτική γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

No comments:

Post a Comment