Monday, October 6, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης SOS ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης
SOS ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ


SOS ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ


Αυτό το μπλουζάκι θα βλέπουμε ίσως σε λίγο καιρό, θυμίζοντάς μας τον επίκαιρο αγώνα των συμπολιτών μας στην Χαλκιδική. Ετούτη την φορά όμως το μήνυμα δεν θα παραπέμπει σε χρυσοθήρες, μα θα αφορά τον μάταιο και ετεροχρονισμένο αγώνα των Σαμοθρακιτών κατά της δημιουργηθείσας περιφερειακής ΕΟΖ τουρισμού- αναψυχής, αφού η κ. Καραγιάννη με το χρηματοοικονομικό forum θράκης επιμένει και δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για ΕΟΖ, παρά το φιάσκο της περσινής ανοικτής εκδήλωσης στο νησί.
Το πάθημα όμως της ανοιχτής εκδήλωσης, τους έγινε μάθημα και ιδού απόσπασμα από το δελτίο τύπου της νέας εκδήλωσης του οικονομικού φόρουμ Θράκης:

«Η Δύναμη της Πίστης»
Στις 4 Οκτωβρίου 2014, το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης θα φιλοξενήσει Στρογγυλό Τραπέζι συζήτησης με θέμα «Η πράξη είναι προτιμότερη από τη Θεωρία» αυστηρά και μόνο με προσκλήσεις όπου πολιτικοί, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες θα προχωρήσουν σε ένα δημοκρατικό διάλογο, με σκοπό τη συνειδητοποίηση της παρούσας κατάστασης και της γνώσης ότι μόνο μια ελίτ καινούργια γενιά θα φέρει πίσω την Ελλάδα σε παραγωγική πορεία. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή».]
Προφανώς με τον «δημοκρατικό διάλογο» εννοούν την κόσμια- «αριστοκρατική» ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ομοίων, αφού δημοκρατία και κλειδαμπαρωμένες αίθουσες δεν ταιριάζουν. Στρογγυλή τράπεζα με ειδικούς καλεσμένους σε κλειστή αίθουσα θυμίζει περισσότερο συνομωσία παρά δημοκρατία. Καθόλου παράξενο βέβαια αν αναλογισθεί κανείς πως η δημοκρατία, ως έννοια και περιεχόμενο, παρερμηνεύεται και βιάζεται σήμερα στο σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών.
Εκείνο όμως που «βγάζει μάτι» είναι ότι ‘’μια ελίτ καινούργια γενιά θα φέρει πίσω την Ελλάδα σε παραγωγική πορεία’’. Δηλαδή υποστηρίζουν ότι μια ελίτ από τον χώρο της πολιτικής, των οικονομικών, του επιχειρηματικού κύκλου, έγκριτοι δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες θα μυήσουν τους εκλεκτούς καλεσμένους στον παραγωγικό ελιτισμό και θα λύσουν μονομιάς τα προβλήματα των Σαμοθρακιτών, πραγματοποιώντας τις χρόνιες επιθυμίες τους και μάλιστα με το παραπάνω.
Αλήθεια που τους βρήκαν αυτούς τους ελιτίστες; Εντός ή εκτός τειχών; Γιατί δεν αποκαλύπτουν τα ονόματά τους, αφού τα τελευταία χρόνια τους ψάχνει εναγωνίως ο ελληνικός λαός για να σωθεί. Αλίμονο όμως αν πρόκειται για παλιό ξαναζεσταμένο φαΐ και μάλιστα δυσκολοχώνευτο!
Σε αυτή την έπαρση της κατά φαντασία ελίτ, δυστυχώς μόνο η λαϊκή ρύση «η ψείρα βγήκε στον γιακά» αρμόζει. Τίποτα λιγότερο!
Προσοχή όμως! Τα πράγματα δεν είναι απλά! Κάτω από την καθοδήγηση του κεντρικού ομιλητή Dr. Josef Ackermann, πρώην διοικητή της Deutsche Bank (και όχι μόνο), οι ελιτίστες θα συζητήσουν για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της Σαμοθράκης με συγκεκριμένες πλέον χρονικές προδιαγραφές που θα αφορούν το αεροδρόμιο, τις υποδομές, τις θαλάσσιες μεταφορές, τα απορρίμματα και φυσικά τον τουρισμό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
Ας γνωρίζουν όμως οι Σαμοθρακίτες ότι αν θαμπωθούν από τα αναγγελλόμενα, τα οποία φυσικά και θα υλοποιηθούν και αγνοήσουν τις γνωστές συνέπειες που έχουν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στους ντόπιους πληθυσμούς, επιστροφή δεν υπάρχει. Όχι τουλάχιστον με τους συνηθισμένους τρόπους που γνωρίζουμε όπως διαμαρτυρίες, απεργίες ή τιμωρία των πολιτικών μέσω της ψήφου. Η Σαμοθράκη σε όλη της την έκταση υπό καθεστώς ΕΟΖ θα έχει μετατραπεί σε κράτος εν κράτει με ειδικό διοικητικό, οικονομικό, νομικό και εργοδοτικό καθεστώς πάντα υπέρ του μεγαλοϊδιώτη επενδυτή και ουσιαστικά θα διοικείται από τους εργοδότες του κ. Ackermann με μια δημοτική αρχή καρικατούρα και τους ντόπιους δουλοπάροικους στον τόπο τους. Αυτό είναι το αντίτιμο της ανάπτυξης που θα σερβίρουν, αφού ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Αλεξανδρούπολη, 3/10/14

No comments:

Post a Comment