Monday, October 13, 2014

Καλώς ήρθατε στο Matrix του Γιάννη Λαζάρου

Καλώς ήρθατε στο Matrix

του Γιάννη Λαζάρου
Όλα για τα λεφτά. Αυτό είναι το σύνθημα των εδώ και των έξω μακελάρηδων. Γνωστό το κόλπο αποικιοκρατών και εισβολέων εδώ και αιώνες, αλλά τούτο το πράγμα που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μοναδικό στο είδος του, διότι αποικιοκρατούμενε, μπορεί να μην έγινε ένα μεγάλο ντου να σε σκιάξουν αποκεφαλίζοντάς σε αλλά τελικά έχοντας φτιάξει έναν κόσμο για τα λεφτά, με δόλωμα τα λεφτά πέφτεις σε μεγάλη φάκα.
Κανείς δεν έδωσε σημασία σε αυτά που συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας με δούρειο ίππο τον εκσυγχρονισμό και το δήθεν νοικοκύρεμα. Νιώθεις σίγουρος έχοντας την ασφάλεια υγείας σου, πληρώνοντας τα κερατιάτικα στους δημόσιους ασφαλιστικούς οργανισμούς ή σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά την φάκα δεν την βλέπεις. Η φάκα λέγεται Ε.Σ.Α.Ν ΑΕ. Αυτή η ανώνυμη εταιρεία, που με την βούλα του προέδρου της Δημοκρατίας μπαίνει σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, θα έχει όλα τα προσωπικά σου αρχεία στην έδρα της. Μπορεί αυτό να φαίνεται μια πράξη για το οικονομικό νοικοκύρεμα των Ταμείων και των ατασθαλιών που γίνονται σε δημοσία και ιδιωτικά νοσοκομεία. Όμως, μαζί με τα οικονομικά αρχεία, πακέτο θα πηγαίνει στην ΕΣΑΝ ΑΕ και όλος ο ιατρικός σου φάκελος. Αυτό που λέμε δηλαδή, ιατρικό απόρρητο, καταργείται.
Το σύστημα αυτό δεν αφορά την ενημέρωση ιατρικών φορέων του Κράτους. Η ΕΣΑΝ ΑΕ...
είναι ένα παρακλάδι μια παγκόσμιας πλατφόρμας υγείας που παρέχει στους ενδιαφερόμενους λεφτάδες ό,τι πληροφορίες θέλουν για τον ασφαλισμένο πληθυσμό της Ελλάδας. Δεν είναι καν ένας οργανισμός δημόσιος αλλά μια Α.Ε η οποία έχει μετοχές οι οποίες σύμφωνα με τον νόμο που υπεγράφη μπορούν να πουλιούνται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ιδιωτικά νοσοκομεία ανά τον κόσμο.
Έτσι λοιπόν, πολύ απλά αν μια φαρμακοβιομηχανία θέλει να δει ποια ασθένεια κάνει θραύση σε μια περιοχή του πλανήτη σύμφωνα με το ιατρικό απόρρητο των ασθενών, έχει τα στοιχεία στο πιάτο και το φάρμακο που θα σου επιβάλλει είναι έτοιμο. Αυτό σε συνάρτηση με το νόμο υποχρεωτικών δοτών οργάνων που είναι ήδη σε ισχύ με το νόμο Λοβέρδου, αν κάποιος πλούσιος στον πλανήτη θέλει να βρει όργανο δεν χρειάζεται να κουραστεί. Πατάει το κουμπί και βλέπει ότι ένα καλό συμβατό συκώτι βρίσκεται σε σώμα κάπου στην Κρήτη ή στον Έβρο. Κοινώς, Έλληνα πολίτη, είσαι ήδη εμπόρευμα, κανονικό πειραματόζωο χωρίς το δικαίωμα του ιατρικού σου απορρήτου διότι με αφορμή την κρίση βρήκαν τρόπο να σε βάλουν ως ζωή σε ένα πρωτοποριακό παγκόσμιο σούπερ μάρκετ οργάνων, εν εξελίξει ιατρικών θεραπειών και φαρμάκων.
Αλλά τα λεφτά είναι καλό δόλωμα και για αυτό που έχει στήσει το υπουργείο Υγείας ήσυχα και ειρηνικά και λέγεται «παρένθετη Ελληνίδα μητέρα». Σε άρθρο της η Figaro γράφει με παχιά γράμματα «Το Ελντοράντο του κόσμου για τεκνοποίηση είναι η Ελλάδα». Από το Ελντοράντο των ορυχείων φθάσαμε στο Ελντοράντο της μήτρας. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Λοβέρδο, συνεχίστηκε με τον Γεωργιάδη και κορυφώνεται με τον Βορίδη. Ως νέοι Μένγκελε βρήκαν τρόπο να κάνουν την Ελλάδα μια μεγάλη αποθήκη φθηνών ωαρίων και μητρών. Πέρασαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που με ευκολία  μπορεί να κυοφορεί μια φτωχή Ελληνίδα το παιδί μιας στείρας πλούσιας ξένης. Έχουν βέβαια και τα μεγάλα επιστημονικά μυαλά της χώρας που τρίβουν τα χέρια τους και αναφωνούν ότι τα «περί ηθικής είναι για χώρες χωρίς προοπτική». Η Ελλάδα λοιπόν είναι μια χώρα με μεγάλη προοπτική για τα 60 νόμιμα κέντρα τεχνικής γονιμοποίησης. Είναι και η χρονική στιγμή τέτοια που η απεγνωσμένη άνεργη θα πάρει 1,000 ευρώ για να δώσει το ωάριο της ενώ η εξαθλιωμένη Ελληνίδα, που δικό της παιδί δεν μπορεί να κάνει λόγω φτώχειας, θα μπορεί να τσεπώσει 10,000 ευρώ για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που δεν θα το δει ποτέ στην ζωή της.
Αυτό είναι ηθικό αφού είναι και νόμιμο πλέον, αλλά η εξαθλιωμένη Βουλγάρα που πουλά το παιδί της για 30,000 ευρώ για να μπορέσει να ζήσει τα άλλα πέντε που έχει είναι ανήθικη και κάνει ανθρωποπώληση. Μάλιστα, άλλο το παιδί της Βουλγάρας που παίρνει τα τριπλάσια από τους πλούσιους ξένους και άλλο το παιδί της Ελληνίδας που παίρνει τα 10,000 και πρέπει να δώσει μέσω φόρων το 75% στο Κράτος, αφού θα κοπεί και η ανάλογη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Ψιλά γράμματα κι αυτά εν μέσω κρίσης, ε; Πολύ ψιλά γράμματα για την μικρή ζωή που ζούμε που πρέπει να την ζήσουμε μέχρι το τέλος χαρωπά και όσο το δυνατόν ανώδυνα. Τα λεφτά τελικά, όταν τα είχες σε τύφλωναν και τώρα που τα ψάχνεις σε τυφλώνουν χειρότερα, πολίτη της αποθήκης ανθρωπίνων ζωών, με το όνομα Ελλάδα. Τρέξε τώρα να δώσεις το χαράτσι στο καλό Κράτος που σε αγαπά και πες στο εγγόνι σου να μην ανησυχεί διότι όσο έχει γερά όργανα στο κορμί του και παράγει καλές πρώτες ύλες για την διαιώνιση των πλουσίων του κόσμου, δεν πρέπει για τίποτε να ανησυχεί.-
από το «Στον τοίχο»

No comments:

Post a Comment