Wednesday, October 8, 2014

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΠΑΜ στην Πρεσβεία της Κούβας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΠΑΜ στην Πρεσβεία της Κούβας

Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Καζάκη, από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Α’ Συντονιστή Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο και Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, καθώς και από τον εκπρόσωπο της Νεολαίας ΕΠΑΜ Βασίλη Γαβαλά, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρέσβη της Κούβας κο Osvaldo J. Cobacho Martinez, κατόπιν αιτήσεως του, στην Πρεσβεία.

Οι συνομιλίες κράτησαν μιάμιση ώρα και έγιναν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Ο Πρέσβης της Κούβας, αφού εξήγησε τους λόγους της απουσίας του από το Συνέδριο του ΕΠΑΜ, ζήτησε στην συνέχεια να πληροφορηθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τις θέσεις του ΕΠΑΜ γενικότερα.

Ο Δημήτρης Καζάκης και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας, ανέπτυξαν λεπτομερώς τις θέσεις του ΕΠΑΜ, τις προτάσεις για την λύση στην κρίση, διακοπτόμενοι συχνά από τον Πρέσβη που έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο Κος Martinez εντυπωσιάσθηκε από το μετωπικό και πατριωτικό χαρακτήρα του ΕΠΑΜ ως και για τις εκτιμήσεις της Αντιπροσωπείας ότι επίκειται κατάρρευση της Ε.Ε. , κατάρρευση που θα έρθει από τους λαούς.

Εξετάσθηκαν επίσης οι σχέσεις Κούβας –ΗΠΑ και τα προβλήματα πού εξακολουθούν να δημιουργούν οι τελευταίες στην Αβάνα. Ο Κος Martinez αναφέρθηκε στην περίπτωση των πέντε Κουβανών που είχαν συλληφθεί πριν από 16 χρόνια στις ΗΠΑ , αφού είχαν σταλεί εν γνώσει του τότε Αμερικανού Προέδρου, για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα την πολιτεία της Φλόριδας, οι οποίες είχαν εκτελέσει πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κούβα.

Δύο από τους πέντε αποφυλακίσθηκαν αφού εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ από τους υπολοίπους ο ένας απολύεται το 2017, ο άλλος το 2024 και ο τρίτος έχει καταδικασθεί σε ισόβια. Ο Πρέσβης μας είπε ότι γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις συμπαράστασης με στόχο την απελευθέρωση τους.

Η αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ ζήτησε να συμπεριληφθεί μεταξύ των υποστηρικτών της απελευθέρωσης των τριών και καταδίκασε την συνεχιζόμενη φυλάκιση τους.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξαναβρεθούν. Ο Πρέσβης προσέφερε στην αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ μια φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα.



Από το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Αθηνα 4.10.14

No comments:

Post a Comment