Thursday, October 30, 2014

Τρέμουν μπροστά στην ενότητα του λαού!


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Τρέμουν μπροστά στην ενότητα του λαού!

Σ’ ένα άνευ προηγουμένου εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα «ξέσπασαν» την επομένη της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, γόνοι δωσιλόγων και νοσταλγοί της χούντας των συνταγματαρχών, που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση κατοχής της πατρίδας μας.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης να ακουστεί ο ύμνος του ΕΑΜ, που αποτέλεσε ιστορικό σύμβολο ενότητας του λαού, στην άνιση μάχη εναντίον του φασισμού. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τους σύγχρονους δωσιλόγους να αισθάνονται ...άβολα! Τρέμουν κυριολεκτικά μπροστά στο ενδεχόμενο συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου που θα συντρίψει το κατοχικό καθεστώς και θα γίνει η απαρχή για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Με τον λαό ελεύθερο, κυρίαρχο και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Η λυσσώδης αντίδρασή τους, αποκαλύπτει τη διάθεσή τους να απονομιμοποιήσουν την Εθνική Αντίσταση και να επαναφέρουν στη χώρα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ανάλογο μ’ εκείνο της περιόδου των ταγμάτων ασφαλείας! Θεωρούν ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν κα ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, ερήμην ενός διχασμένου λαού, που θα αλληλοσπαράσσεται.

Η μόνη ουσιώδης απάντηση προς σ’ όλους αυτούς, δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΕΝΟΤΗΤΑ του ίδιου του Λαού, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΕΑΜ. Πάνω και πέρα από διχαστικούς τεχνητούς διαχωρισμούς που αποδυναμώνουν τις πραγματικές δυνατότητες του λαϊκού κινήματος!

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 29/10/2014

No comments:

Post a Comment