Tuesday, October 28, 2014

Ψευδεπίγραφη η ...«επιτυχία» των stress tests!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) 

Τα ...«συνεταιράκια» της κυβερνώσας συμμορίας, πανηγυρίζουν για τα επιτυχή stress tests! Ομως, η αλήθεια είναι άλλη! Τα αποτελέσματα είναι τα χειρότερα των τελευταίων ετών, για όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κι αυτό συνέβη, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εφάρμοσε ένα σενάριο κινδύνου, υπό την προϋπόθεση ότι ανακάμπτει η ευρωπαϊκή οικονομία. Δηλαδή, το καλύτερο δυνατό σενάριο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες παρουσιάζουν συνολικό έλλειμμα 25 δις, με τις τρεις συστημικές ελληνικές να υπολείπονται κατά 9,7 δις.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αφού καταλήστευσαν για μια ακόμα φορά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου, προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, οι τράπεζες παρουσιάζουν πάλι ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης.

Ο ελληνικός λαός καλείται εκ νέου να φορτωθεί δεκάδες δισεκατομμύρια, για τα λεηλατημένα και χρεωκοπημένα τραπεζικά ιδρύματα που αποκαλούνται συστημικές τράπεζες. Εν τω μεταξύ, από τον Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία η εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης.  Αυτό σημαίνει ότι ότι οι συστημικές τράπεζες φεύγουν από τη δικαιοδοσία των εθνικών δημοσιονομικών και ελεγκτικών αρχών και ο έλληνας φορολογούμενος θα καλείτα πλέον μόνο για να πληρώνει τον ...λογαριασμό.

Δεν περισσεύει ούτε λεπτό! Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να πτωχεύσουν εδώ και τώρα! Να τεθούν υπό εκκαθάριση και δημόσιο έλεγχο, για να προστατευθούν οι λαϊκές αποταμιεύσεις και η Οικονομία της χώρας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο αναγκαία η συστράτευση όλων των δυνάμεων που αντιτίθενται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των δωσιλόγων, σ’ ένα ευρύτατο μέτωπο ανατροπής του κατοχικού καθεστώτος. Οι καιροί ου μενετοί!

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα 27/10/2014

No comments:

Post a Comment