Sunday, November 9, 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.): «Χαλαρή» εποπτεία ...ονειρεύεται ο Γκ. Χαρδούβελης.

«Χαλαρή» εποπτεία ...ονειρεύεται ο Γκ. Χαρδούβελης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)
Η ψευδολογία των επιτελών της κυβερνώσας συμμορίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ...φαντασίας. Το πλέον πρόσφατο ...«επίτευγμα» αλλοίωσης της πραγματικότητας ανήκει στον φερόμενο ως υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μιλώνας στο Reuters, δήλωσε ότι «η εποπτεία των δανειστών δεν θα είναι τόσο στενή σε επίπεδο μικρο διαχείρισης, όπως συμβαίνει με το μνημόνιο, ενώ η χώρα θα πρέπει να υλοποιήσει 10 με 15 διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Ομως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 3 της ιδρυτικής συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας «...το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή– σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής...».
Βάσει ποιας λογικής προοιωνίζεται η ... «χαλαρή» εποπτεία που σκιαγραφεί με τη δήλωσή του ο κυβερνητικός αξιωματούχος; Οχι μόνο δεν θα υπάρξει καμια χαλαρότητα, αλλά η χώρα μας θα συνεχίσει στο διηνεκές να τελεί υπό αποικιοκρατική εποπτεία και κηδεμονία. Εκτός κι αν ο λαός αποφασίασει διαφορετικά...
Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 6/11/2014

No comments:

Post a Comment