Sunday, November 1, 2015

Να και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών!

Να και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών!



Με το ΦΕΚ 2289/15-10-2015 δημοσιεύτηκε η απόφαση με αρ. 148/10/5.10.2015 με την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Ι. Στουρνάρα που βάζει τέλος στην παραπλάνηση της κυβερνητικής επικοινωνιακής διαχείρισης και ξεμπροστιάζει εντελώς τη πολιτική της.


Είναι που η κυβέρνηση έλεγε σε όλους τους τόνους, στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες, στις προγραμματικές της δηλώσεις στην Βουλή, στη ψήφιση των  προαπαιτούμενων, παντού και πάντοτε έβγαζε πύρηνους λόγους εναντίον στον καθένα που τόλμαγε να πει ότι οι πληστηριασμοί έρχονται, αυτή φώναζε ότι πασχίζει για το σπίτι  του φτωχού και ανήμπορου. Για αυτό όλοι οι κυβερνητικοί, προεξάρχοντας φυσικά του Πρωθυπουργού, διαλαλούσαν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν κανέναν εκβιασμό από τους δανειστές  σε σχέση με τους πλειστηριασμούς!!
Να λοιπον που έφτασε αυτή η στιγμή για να μας αποδειξουν οι κυβερνώντες  πόσο σκληρή είναι η κυβέρνησή τους. 

Να όμως που αντί να ακούσουμε την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί να υλοποιήσει σχέδιο πληστηριαμών πρώτης κατοικίας, ακούμε και πάλι ότι αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση και πάντα στο τέλος τρέχει και δεν φτάνει, έχει κολλήσει τώρα στα κόκκινα δάνεια και στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. 

Και όταν ο Έλληνας ακούει πάλι τώρα για σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, ξέρει πολύ καλά τι τον περιμένει. Το έχει νιωσει για τα καλά στη ζωή του.

Ας δείχνει λοιπόν ότι φωνάζει η κυβέρνηση. Εδώ είμαστε και θα το δούμε το έργο μέχρι το τέλος του. Ακούγεται ότι το τελεσίγραφο που κρέμεται στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων είναι. «Απελευθέρωση πλειστηριασμών ή κούρεμα  καταθέσεων»

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, παύει να ισχύει η απόφαση με την οποία αναστέλλονται λόγω των capital controls  οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης , η καταβολή εγγυοδοσιών, δικαστικών παραβόλων και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ανοίγει δρόμος για εξώσεις και κατασχέσεις μισθών για χρέη προς το Δημόσιο. Στη ζώνη του υψηλού κινδύνου μπαίνουν, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, 100.000 οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ, που δεν έχουν μπει σε ρύθμιση ή δεν έχουν καταφέρει να την τηρήσουν.

Τώρα εκείνο που προέχει,  είναι η οργάνωση της αντίστασης ενάντια στις εξώσεις, αφού για τους πλειστηριασμούς έχουν φροντίσει να γίνονται με   ηλεκτρονικό τρόπο.   Φαίνεται όμως ότι πολύ γρήγορα και στη χώρα μας, περισσότερο πιο γρήγορα  από ότι περιμέναμε, θα δούμε φρικιαστικές εικόνες, σαν αυτές  που είδαμε από την Πορτογαλία και την Ισπανία. 
Θα νοιώσουμε τη σκληράδα του Κράτους και των μηχανισμών καταστολής, να επιτίθενται μεταφορικά και ουσιαστικά, επάνω σε ανήμπορους, σε παιδιά και σε ηλικιωμένους.

Πόσο άραγε θα αντέξει ο κόσμος ακόμη  και αυτήν την κυβέρνηση;

No comments:

Post a Comment