Monday, November 2, 2015

Νομικό μπλόκο και όχι απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί.

Με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, που θα καταθέσει την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, θα προσπαθήσει  να μπλοκάρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, έτσι όπως προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σε αυτό κατέληξε η γενική συνέλευση του ΠΦΣ, το Σάββατο, αλλά δεν αποφασίστηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ένταση υπήρξε στη γενική συνέλευση των φαρμακευτικών συλλογών Αθηνών και Πειραιά  σχετικά με τη μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους των ταμείων.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου αποδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα των παρευρισκομένων όταν ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό.

Τελικά αναγκάστηκε να κατέβει και θα απευθύνει αργότερα το χαιρετισμό.  Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός τους προειδοποίησε ότι εάν εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, τότε το υπουργείο θα καταργήσει τις συμφωνίες των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και θα προχωρήσει στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία.

No comments:

Post a Comment