Monday, November 23, 2015

Στα πρόθυρα «λουκέτου» τα ΤΕΙ.

Στα πρόθυρα «λουκέτου» τα ΤΕΙ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα «λουκέτου» και οι διοικήσεις τους δηλώνουν ότι θα εξαναγκασθούν να εισηγηθούν την αναστολή λειτουργίας τους. Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο είναι τόσο έντονο που σε κάποια τμήματα οι φοιτητές δεν παρακολουθούν όλα τα μαθήματα, γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές να τους διδάξουν.

Ήδη έχουν εκδοθεί δύο υπουργικές αποφάσεις για την κατανομή έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού (συνολικά 701 θέσεις), αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται. «Εμείς από την κατανομή αυτή θα πάρουμε μόνο 6 άτομα. Όπως είναι κατανοητό, με αυτά τα άτομα δεν πρόκειται να λύσουμε κανένα πρόβλημα και σε καμία περίπτωση η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λ. Βρυζίδης και υπογραμμίζει: «Μιλώντας απολύτως ρεαλιστικά και ψύχραιμα, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα περισσότερα Ιδρύματα θα αναγκαστούν σύντομα να κλείσουν, διότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Προ κρίσης η χρηματοδότησή μας έφτανε τα 15 εκατομμύρια ευρώ και τώρα μετά βίας παίρνουμε 2,7 εκατομμύρια. Εμείς ζητάμε να μείνουμε τουλάχιστον στη χρηματοδότηση του 2015 για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα Ιδρύματα ζωντανά».

No comments:

Post a Comment