Friday, July 10, 2015

Τελικά, το 61,3% είναι με το ευρώ ή με τη δραχμή; του «astrahan mule».

Τελικά, το 61,3% είναι με το ευρώ ή με τη δραχμή;

του «astrahan mule»
Το Νοέμβριο του 2013, έγινε μια έρευνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τον καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, ο οποίος ήταν γνωστός για τις δημοσκοπήσεις του που επαληθευόντουσαν στην πράξη, σε αντίθεση με αυτές των γνωστών εταιρειών που συνεχώς έβαιναν τραγικά λαθεμένες. Αυτή η έρευνα πέρασε στο ψιλά, παρότι περιείχε ευρήματα που αν μη τι άλλο, ήταν άξια να συζητηθούν. Δείτε τα ερωτήματα και τις απαντήσεις:

Θεωρείτε ότι η παραμονή στο ευρώ είναι μονόδρομος;
Ναι                                                            
40 % Αθήνα          51% Θεσσαλονίκη
Όχι                                                            
50% Αθήνα           38% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω, δεν απαντώ                
10 % Αθήνα          11% Θεσσαλονίκη

Αν αύριο γινόταν δημοψήφισμα, θα ψηφίζατε υπέρ:
Της παραμονής μας στο ευρώ 
54 % Αθήνα           54% Θεσσαλονίκη
Της επιστροφής στη δραχμή     
36 % Αθήνα           37% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω δεν απαντώ              
10% Αθήνα              9% Θεσσαλονίκη
Είναι προφανές, πως μετά από τρεισήμισι χρόνια μνημονίου, είχαν αρχίσει οι Έλληνες να συνδέουν τη φτώχεια και την ανέχεια που τους βασάνιζαν με το ευρώ.
Μετά από δεκατρείς μήνες, στο τέλος του Δεκέμβρη του 2014, έγινε μια άλλη δημοσκοπική....
έρευνα στην Ελλάδα (και σε άλλες χώρες της Ευρώπης) από την εταιρεία που θεωρείται η μάνα όλων των εταιρειών δημοσκοπήσεων παγκοσμίως, την GALLUP INTERNATIONAL. Η εν λόγω εταιρεία δεν ζει από έρευνες που τις αναθέτουν τα υπουργεία και οι τράπεζες στην Ελλάδα. Το αναφέρω αυτό, γιατί ίσως παίξει κάποιο ρόλο στην αξιολόγηση της αξιοπιστίας της.

Θέλω να σημειώσω, πως και αυτό το διάστημα, όπως και το προηγούμενο φυσικά, η μόνη άποψη που άκουγε ο μέσος Έλληνας, ήταν πως μόνο μέσα στο ευρώ επιβιώνουμε και έξω από το ευρώ καταστρεφόμαστε ολοσχερώς. Ξέρετε, τα γνωστά ατράνταχτα επιχειρήματα, πως με τη δραχμή θα πεινάσουμε, δεν θα έχουμε φάρμακα και καύσιμα, θα κλείσουν οι τράπεζες (sic), θα βγουν τα ζόμπι από τους τάφους και θα μας κυνηγάνε με βεσπάκια. Να μην ξεχάσω το κυριότερο επιχείρημα όλων: αίμα θα ρέει στα ποτάμια μας και ακρίδες θα πέσουν στα σπαρτά. Οποιαδήποτε ομοιότητα με τις δέκα πληγές του φαραώ, δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι πασίγνωστο πια, πως το ευρώ είναι θέλημα Θεού και η δραχμή είναι του διαβόλου… Ιδού και η απόδειξη (στην παραπάνω φωτογραφία κάτω από τον τίτλο).
Αυτά τα απίθανα μας έλεγαν συλλήβδην όλα τα κόμματα (μα όλα, και το ΚΚΕ), δημοσιογράφοι, καθηγητάδες του κακού καιρού και όλος αυτός ο συρφετός που κατακλύζει τα τηλεπαράθυρα καθημερινά. Κάτι καλό για την κακόμοιρη δραχμούλα, δεν ακουγόταν πουθενά. Έτσι και τολμούσε κάποιος να πει κάτι καλό, του την έπεφταν όλοι να τον φάνε. Και φυσικά δεν τον ξανακαλούσαν.

Προσέξτε παρακάτω τις απαντήσεις που έδωσαν οι Έλληνες, στην ξεκάθαρη ερώτηση ευρώ ή εθνικό νόμισμα.

No comments:

Post a Comment