Tuesday, July 28, 2015

Αγοράστε αντίσκηνα: Ο Τσίπρας εγγυήθηκε την πρώτη κατοικία!

Αγοράστε αντίσκηνα: Ο Τσίπρας εγγυήθηκε την πρώτη κατοικία!

23 Ιουλίου 2015  
exoseis

Ακόμα και στην περίπτωση που αυτή η κυβέρνηση είχε καταφέρει να πείσει κάποιον για την αξιοπιστία της (για παράδειγμα αν είχε σκίσει κάνα μνημόνιο αντί να μας φέρει «μετά από σκληρή μάχη» το τρίτο και το σκληρότερο της σειράς) ακόμα και τότε η δυσπιστία στην υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή την Τετάρτη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα ήταν δικαιολογημένη.
Και αυτό, για τους εξής λόγους:

Πρώτο, βασικό και κύριο, Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ, έχει πλέον συνθηκολογήσει, καθότι ο «ηγέτης» στο κρίσιμο σημείο της μάχης και ενώ οι Ευρωναζί (καθομολογία τους) έβλεπαν το φάσμα της καταστροφής της ΕΕ για …2 δις , ανέκρουσε πρύμναν αφού… πήγε στη μάχη χωρίς πυρομαχικά , δηλαδή χωρίς να διαθέτει ένα αξιόπιστο σχέδιο για την αντίσταση της χώρας στη νομισματική ασφυξία, όχι για πάντα βέβαια, αλλά έστω για έναν-δύο μήνες και χωρίς φυσικά να κάνει τη χάρη στους Ευρωναζί, να αποχωρήσει η χώρα από ευρώ.

Απόρροια αυτής της συνθηκολόγησης είναι το γεγονός ότι η χώρα είναι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ να νομοθετεί το οτιδήποτε, οποτεδήποτε και οποιαδήποτε ώρα το ζητήσει η Τρόικα. Άρα η «υπόσχεση» του πρωθυπουργού ότι «αυτή η κυβέρνηση, θα προστατέψει την πρώτη κατοικία» ακούγεται μάλλον ως ανέκδοτο και δεν νομίζω ότι όποιος βρίσκεται σε μια τέτοια τραγική κατάσταση, να κινδυνεύει δηλαδή το σπίτι του, μπορεί να νοιώθει τώρα πιο ήσυχος…

Το αντίθετο μάλιστα, δεδομένου ότι αυτή εδώ η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε έξη μήνες να κάνει σχεδόν όλα τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε για να αποσπάσει την ψήφο των πολιτών τον Γενάρη.

Άρα η προστασία που «υπόσχεται» ανέξοδα ο πρωθυπουργός, τελεί υπό την αίρεση της Μέρκελ! Πρέπει να συμφωνήσει η Μέρκελ για κάτι τέτοιο δηλαδή…
Ή μήπως, τότε ο Τσίπρας θα … σηκώσει το ανάστημά του… και θα της πει πάλι κάνα μυθικό: «Γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ!»;;;

Δεύτερο, οι «εταίροι» επέβαλαν ως ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ έναρξης των συνομιλιών για το Γ’ Μνημόνιο, προφανώς όχι τυχαία, την αλλαγή των συγκεκριμένων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες εν ολίγοις προβλέπουν πλέον τα εξής:

– Πλειστηριασμούς fast-track, μέσα το πολύ σε 3 μήνες.

– Εκποίηση των ακινήτων στην «εμπορική» τους τιμή (αυθαίρετα οριζόμενη από τις ίδιες τις τράπεζες στην ουσία).

Αδυναμία εκ μέρους του δανειολήπτη να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα πριν βγει η περιουσία του στο σφυρί.

– Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε κλειστά δωμάτια, χωρίς μάρτυρες και άλλους ενοχλητικούς που παρεμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς. Με e-mails θα διεξάγεται η δίκη!

Να σημειωθεί πως αυτή η διαδικασία αφορά όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όλα τα ακίνητα. Δηλαδή ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (ζώα, κοπάδια κλπ) που τώρα έχουν περάσει, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, στην Τράπεζα Πειραιώς!

Άρα οι αδιάβαστοι «βουλευτές» που ψήφισαν «παρών» (ή ακόμα χειρότερα «ναι») σε αυτήν τη διάταξη, θα είναι υπόλογοι τόσο απέναντι στους ψηφοφόρους τους, όσο και απέναντι στη συνείδησή τους.

Τρίτο και πιο επικίνδυνο, είναι το γεγονός πως θα μπορούσαν (το θεωρώ δεδομένο προσωπικά, αλλά μακάρι να διαψευστώ) να συνδεθούν τα κατασχεμένα ακίνητα με το Ταμείο των 50δις, στο οποίο θα μπουν όχι μόνο τα ακίνητα του Δημοσίου (άρα ΚΑΙ τα κατασχεμένα ΑΠΟ το Δημόσιο ιδιωτικά ακίνητα) αλλά και η ακίνητη περιουσία των τραπεζών (άρα ΚΑΙ τα κατασχεμένα ΑΠΟ τις τράπεζες ακίνητα), ώστε να καλυφθεί το ποσό των 25δις που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!
Δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η ορατή προοπτική Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ να περάσει σε ένα «Ταμείο» που βασικό στόχο έχει το μαζικό ξεπούλημα ακινήτων στα διεθνή αρπακτικά.

Από την πρεμούρα των Ευρωναζί να περάσουν αυτές οι διατάξεις, είναι προφανές πιστεύω σε όλους (εκτός από το 76% των «βουλευτών» μας…) πως αυτή τη στιγμή, με δούρειο ίππο την «κυβέρνηση της Αριστεράς» εφαρμόζεται ένα σχέδιο διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής.

Και όλα αυτά, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να πάει στη μάχη ήδη παραδομένος, αφού όπως ομολόγησε πήγε χωρίς «σχέδιο Β», άρα έτοιμος για «κάθε θυσία για το ευρώ»… (και μάλιστα παραδόθηκε σε άσφαιρα πυρά, αφού δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να μας πετάξει από το ευρώ!)

Και μετά από αυτά, δεν είναι φυσικό να απορεί κανείς για το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, πεθαίνει στα γέλια όταν ένας Γερμανός δημοσιογράφος τον ρώτησε «– Ο Σόιμπλε είναι πλέον ο …πρωθυπουργός της Ελλάδας;» !!!

No comments:

Post a Comment