Tuesday, October 20, 2015

Η εξαθλίωση που φέρνουν τα μνημόνια, Του Δημήτρη Κυπριώτη.

Η εξαθλίωση που φέρνουν τα μνημόνια




Του Δημήτρη Κυπριώτη   

Η εφημερίδα «Καθημερινή» σε  πρόσφατο δημοσίευμά της , αναφερόμενη στο πρόγραμμα «διατροφή» των μαθητών στα σχολεία, συνοψίζει τα εξής:
 

Στο υπόψη πρόγραμμα υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής για το σχολικό έτος 2014-2015, 250.000 μαθητές. Σήμερα δε, που το πρόγραμμα αυτό είναι σε εξέλιξη, καλύπτονται ΜΟΝΟ 7.500 παιδιά!!
Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα, τα παιδιά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι 452.000 ή το 53%, που είναι το ποσοστό των οικογενειών που αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια.
 

Και πέραν αυτού, το 21% των οικογενειών είναι αντιμέτωπες με την πείνα, το 67% των οικογενειών είχε τουλάχιστον ένα γονέα χωρίς  εισόδημα και το 15% των οικογενειών δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ εισόδημα. 
 

Τα στοιχεία του δημοσιεύματος- έρευνας, είναι τουλάχιστο ανατριχιαστικά και είναι πολύ δύσκολο να περνάνε έτσι απαρατήρητα, αρκεί όμως να μπορεί κάποιος να μας τα υποδείξει. 

Πως όμως να γίνει αυτό, όταν  τα περισσότερα ΜΜΕ έχουν πολύ σπουδαιότερα θέματα για να μας δείχνουν και να μας αποπροσανατολίζουν από την ουσία; Και τον αποπροσανατολισμό αυτό τον κάνουν με απόλυτη γνώση, αφού την ίδια στιγμή που η επισιτιστική ανασφάλεια καλύπτει κάθε ημέρα όλο και περισσότερο πληθυσμό, τα ΜΜΕ πράττουν το εντελώς ανίτιθετο με εκπομπές μαγειρικής, που απευθύνονται φυσικά όχι σε πεινώντες και εξαθλειωμένους αλλά σε φιλοθεάμον κοινό που ψάχνει το ιδιάιτερο γούστο, το "gourmet"!

Έτσι λοιπόν, είναι αρκετά φυσικό να μην έχει γίνει ευρέως γνωστό, ότι το 8,5% των μαθητών είναι ανασφάλιστο και το 7% των μαθητών ζουν σε κάποιο υποτιθέμενο σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα! Και αυτή η άγνοια είναι δικαιολογημένη εν μέρει, αφού  αν τα στοιχεία αυτά γίνουν γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, τότε που να βρουν  ανταπόκριση τα ψέματα με τα οποία έχουν  φλομώσει  τον ελληνικό λαό οι κυβερνώντες, παλαιοί και νέοι;
 

Και όμως,  την Παρασκευή το βράδυ, βρέθηκε ακόμη μια φορά μια κυβερνητική πλειοψηφία 154 πρόθυμων  ελλήνων βουλευτών, της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αυτήν τη φορά, να ψηφίσει το πρώτο μέρος του 3ου θανατηφόρου μνημονίου, με γνωστά από τώρα τα αποτελέσματα που θα έχει.
 

Εκτός και αν υπάρχουν ακόμα αφελείς, ανόητοι ή κομματόσκυλα, που πιστεύουν ότι η εφαρμογή μνημονίου από τη ροζουλί κυβέρνηση της «Αριστεράς», μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του πειράματος της καταστροφής της Ελλάδας και της φτωχοποίησης των ελλήνων, που εφαρμόζουν οι δυνάστες-δανειστές μας από το 2010!

No comments:

Post a Comment